Smrketa; Smrčja lakota

Smrketa; Smrčja lakota - Peyo, Yvan Delporte | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Peyo, Yvan Delporte
DIMENZIJA
6,37 MB
IME DATOTEKE
Smrketa; Smrčja lakota.pdf
ISBN
1263406009104

OPIS

Zlobni čarovnik Gargamel tuhta, kako bi se maščeval Smrkcem. In tokrat ga prešine genialna ideja! Ustvaril bo Smrketo, muhasto in lahkomiselno žensko različico Smrkcev, da bo malim modrim bitjem zakuhala, ne samo obare, ki se na koncu prismodi, temveč tudi kup križev in težav … Smrčja vas se zaradi nepremišljene Smrkete znajde v veliki nevarnosti, toda modri Ata Smrk vendarle potuhta rešitev … Nove dogodivščine prijaznih gozdnih bitij, ki jih boste ugledali le, če boste pridni!...

Pojavili so se še v kinematografih v risanki Smrkci prihajajo (distribucija: Avala film), v risani TV seriji ... Peyo: Smrkci 3 - Smrketa, Smrčja lakota (Graffit) Peyo: Smrkci 4 - Čudežno jajce (Graffit) Zabavnik #5, Tilentrop in Vesna Sapiens, 1. del (Salomon) Zabavnik #6, Tilentrop in Vesna Sapiens, 2.

Smrkci so bili v Sloveniji poimenovani najprej kot strip v reviji Zvitorepec 1970 in sicer pod imenom Škratje kot stranski liki v epizodi stripa Jacek in Gumbek: Zakleta dežela (Johan et Pirlouit: Le pays maudit). (ponovno v 2015 - založba Alica, 2017 - založba Graffit).

POVEZANE KNJIGE