Popolna omama

Popolna omama - Norman Ohler | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Norman Ohler
DIMENZIJA
9,21 MB
IME DATOTEKE
Popolna omama.pdf
ISBN
9014889041195

OPIS

Popolna omama pogleda voditeljem tretjega rajha in njihovemu poslušnemu narodu dobesedno pod kožo in v žile. V njih ni bilo ničesar arijsko čistega, zato pa precej strupene kemije, medtem ko so uradno vodili strogo politiko »boja proti drogam«. Ko je Nemčija leta 1940 napadla Francijo, so bili vermahtovi vojaki pod vplivom 35 milijonov odmerkov pervitina. Tudi domnevni abstinent Hitler je bil odvisen od eukodala, opiata, močnejšega od heroina. Vsakodnevno je od svojega osebnega zdravnika Thea Morella dobival injekcije z najrazličnejšimi dopinškimi sredstvi, dvomljivimi hormonskimi preparati, pa tudi s trdo drogo. Samo tako je lahko kot diktator vzdrževal svojo norost do konca. Novinar in pisatelj Norman Ohler (1970) je obiskoval hamburško šolo za novinarje ter študiral kulturologijo in filozofijo. Njegov prvenec Količinski stroj (Quotenmaschine) iz leta 1995 velja za prvi roman, objavljen na spletu. Napisal je še dva romana, Sredina (Mitte) in Mesto zlata (Stadt des Goldes), ter nekaj filmskih scenarijev. Za Popolno omamo je pet let raziskoval v arhivih v Nemčiji in ZDA, preučil množico izvirnih dokumentov, govoril s pričami, vojaškimi zgodovinarji in zdravniki. »Ta knjiga v celoti spreminja našo predstavo o tretjem rajhu.« - Hans Mommsen o knjigi v medijih »Doslej se je o razširjenosti drog v tretjem rajhu vedelo zelo malo. Strokovnjaki so opravili delne raziskave, celotne slike pa doslej ni preučil še nihče. Zato je to slepo pego osvetlil nemški novinar in pisatelj Norman Ohler. Sprva je prebiral zapiske Hitlerjevega osebnega zdravnika, nato pa se je za pet let zakopal v arhive v Nemčiji in ZDA. Nastala je knjiga Popolna omama, ki voditeljem tretjega rajha gleda dobesedno v žile in dokazuje, da se je po njih pretakalo veliko strupene kemije.«Prispevek si lahko v celoti preberete v Dobrih zgodbah.

Ko je Nemčija leta 1940 napadla Francijo, so bili vermahtovi vojaki pod vplivom 35 ... »Politični sistem, ki je zapisan propadu, nagonsko počne marsikaj, kar ta propad pospeši.« Ni naključje, da se knjiga Normana Ohlerja Popolna omama, droge v tretjem rajhu začne s citatom francoskega filozofa Jean-Paula Sartra, na katerega je najbolj vplival marksizem. Prvi del knjige avtor Ohler pos... Popolna omama pogleda voditeljem tretjega rajha in njihovemu poslušnemu narodu dobesedno pod kožo in v žile.

Ohler, Norman. Vrsta gradiva - knjiga ; neleposlovje za odrasle Izdaja - 1.

POVEZANE KNJIGE