Misijonar ob Nilu

Misijonar ob Nilu - Berta Golob | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Berta Golob
DIMENZIJA
5,46 MB
IME DATOTEKE
Misijonar ob Nilu.pdf
ISBN
5154778918857

OPIS

Navdihujoča zgodba o velikem slovenskem misijonarju V zgodbah za otroke Misijonar ob Nilu se spominjamo misijonarja in svetniškega kandidata Ignacija Knobleharja ob dvestoletnici njegovega rojstva. Bil je velik Slovenec, ki je ob predanem misijonarjenju v Sudanu veljal tudi za pomembnega raziskovalca afriškega sveta sredi 19. stoletja, a mu je prezgodnja smrt preprečila številne misijonarske in raziskovalne načrte. Kratke zgodbe o Ignaciju Knobleharju, ki je že kot otrok v sebi gojil močno željo po misijonskem poklicu, na otrokom preprost način zaokroženo predstavljajo življenje in delo velikega slovenskega misijonarja, ki je katoliško vero širil med Afričani. Ob tem opozarjajo tudi na njegove velike sposobnosti za naravoslovje in znanje tujih jezikov. Ob Knobleharju so predstavljeni tudi njegovi sodelavci misijonarji, obrtniki, učitelji in prostovoljci različnih poklicev, s katerimi je ustanovil in oskrboval tri misijonske postaje: Kartum, Sveti Križ in Gondokoro. Zgodbe spremljajo prikazi različnih predmetov, ki jih je Knoblehar prinesel iz potovanja po južnem Sudanu, hrani pa jih Slovenski etnografski muzej. Dodane so tudi kartice s slikami iz življenja v teh misijonskih postajah in z miselnimi izzivi. O avtorici Berta Golob, profesorica slovenskega jezika, je službovala kot učiteljica slovenskega jezika, lektorica in knjižničarka, ob vsem tem razgibanem delu pa je vedno znova prijela za pero in ustvarila številne umetnine za otroke in odrasle bralce, ki so bile natisnjene tako v knjigah kot v revijalnih objavah. Nekaj njenih del je izšlo pri Celjski Mohorjevi družbi, med njenimi prispevki k delu naše založbe pa je tudi sodelovanje pri pobudi za Slomškovo bralno priznanje, ki vsako leto privabi številne mlade in manj mlade bralce.

Še posebej bo letošnje leto obarvano misijonsko tudi z izrednim misijonskem mesecem, ki ga je napovedal papež Frančišek. Berta Golob: Misijonar ob Nilu. Predstavitev knjige, 15.

Njegovi skrbno sestavljeni zapiski o naravi, etnografiji in etnologiji prepotovanega ozemlja imajo ... Vabimo vas na otvoritev razstave Slovenski misijonar ob robu ekvatorja, avtorja dr. Marka Freliha iz Slovenskega etnografskega muzeja, v sodelovanju s Teološko fakulteto Univerze v Ljubljani, ki bo 8.

POVEZANE KNJIGE