Čeprav seveda

Čeprav seveda - Zoran Hočevar | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Zoran Hočevar
DIMENZIJA
7,69 MB
IME DATOTEKE
Čeprav seveda.pdf
ISBN
9001958898576

OPIS

Čeprav seveda je psevdoresna razprava oziroma esej – z literarnimi pretenzijami. V njem Hočevar ljudi razdeli na manjšince in večince, na umetnike in ustvarjalce na eni strani in »navaden folk« na drugi, kar je storil že v knjigi z naslovom Tole zdaj (Modrijan, 2018). Vendar ker je to tam opravil, kot zapiše, bolj mimogrede, tu oboje postavi pod precej natančen mikroskop, a kajpada, kot zna, z znatno dozo upesnjenega humorja: »Bržda smo umetniki dejansko nekaj boljšega v primerjavi z ostalim folkom, saj priznajte, ali bi sicer obstajalo na svetu kaj sublimnejšega od pletenke šmarnice na eks.« Atmosfera spisa je torej podobna kot v Hočevarjevih prejšnjih delih, po vsebini pa knjiga ni »le« esej, kajti v njej je natresenih kar nekaj zgodbic iz življenja ali stvarnih ali izmišljenih umetnikov – pa tudi običajnežev.

Zdaj bi si seveda želel, da bi bil edini razlog za moje brzdanje ta, da se mi to ni zdelo prav, a najbrž se sošolk tudi nisem upal šlatati, najbrž mi je bilo tudi malo nerodno. Čeprav velja splošno prepričanje, da je rabljeno vozilo boljše, če ima manj prevoženih kilometrov, pogosto to ne drži. Vozilo, ki ima v nekem časovnem obdobju več kilometrov, je voženo na daljših razdaljah, ima manj "hladnih" zagonov in je ob rednem servisiranju celo bolje tehnično ohranjeno. Čeprav so skoraj vse države EU poudarile, da bodo cepiva najprej namenjena zdravstvenim delavcem in ranljivim skupinam, lahko seveda nastanejo nekatere razlike.

Vozilo, ki ima v nekem časovnem obdobju več kilometrov, je voženo na daljših razdaljah, ima manj "hladnih" zagonov in je ob rednem servisiranju celo bolje tehnično ohranjeno. Čeprav so skoraj vse države EU poudarile, da bodo cepiva najprej namenjena zdravstvenim delavcem in ranljivim skupinam, lahko seveda nastanejo nekatere razlike. Madžarska kupuje tudi po svoje Strategija Komisije za cepiva sicer pravi, da se katerakoli država, ki sodeluje pri skupnih nabavah, ne more vzporedno pogajati z istimi proizvajalci. Seveda vas bodo tisti, ki prisegajo na kult hitrosti, prepričevali, da moraš biti najprej dovolj hiter, da si lahko potem počasen.

POVEZANE KNJIGE