Zvezek in brezvezek

Zvezek in brezvezek - Nataša Konc Lorenzutti | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nataša Konc Lorenzutti
DIMENZIJA
5,51 MB
IME DATOTEKE
Zvezek in brezvezek.pdf
ISBN
8974402189126

OPIS

Kako je bilo v šoli? V redu. Kakšna je učiteljica? V redu. Prvošolka Nika je izpilila svoj odgovor na vprašanja o šoli do popolnosti. Tako kot vsak šolar, ki ga pozna. In na to je strašno ponosna. Aha, kdo je Nika? Junakinja nagrajene knjige Kdo je danes glavni, ki ji niti v šoli niti doma nikoli ni dolgčas. Ilustrirana zbirka zgodbic Zvezek in brezvezek je nadaljevanje zgoraj omenjene in s priznanjem zlata hruška nagrajene knjige. Glavna junakinja je vmes malo zrasla, zdaj je šolarka z obilico vsakodnevnih izzivov. Še vedno pa je Nika članica velike, pisane družine, v kateri se vedno kaj zanimivega dogaja, njena avtorica pa je še vedno v odlični pisateljski kondiciji. Knjigo, razdeljeno na kratka poglavja, odlikujejo dinamičnost, posluh za otroke, njihovo razmišljanje in delovanje ter odličen smisel za humor. Tako kot prvo knjigo tudi to spremljajo ilustracije Tanje Komadina, ki se s simpatičnimi liki in duhovitimi detajli zares odlično podajo pisavi Nataše Konc Lorenzutti.

Zadnja leta so na področju mladinske književnosti v porastu dela, ki s kočljivimi in zahtevnimi temami kritično reflektirajo širši družbeni kontekst. Toda s premikanjem meja se morebiti včasih doseže tudi nasprotni učinek ... Junakinja nagrajene knjige Kdo je danes glavni, ki ji niti v šoli niti doma nikoli ni dolgčas.

Kos, Gaja: Grdavši* / Grdavši in presenečenje. Mav H., Nina: O miški, ki je zbirala pogum.

POVEZANE KNJIGE