Zgodbe iz Odese

Zgodbe iz Odese - Isaak Babelj | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Isaak Babelj
DIMENZIJA
3,65 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe iz Odese.pdf
ISBN
8150355229329

OPIS

Krvoločni razbojnik Benja Krik z mrežo tatov, tihotapcev in drugih nepridipravov narekuje utrip živahne obmorske Odese, kjer med nasiljem iz judovskega podzemlja z ene in sovjetskimi pogromi na ulici z druge strani odrašča desetleten deček. Skrivnostne, prepovedane misli in občutja dečka, njegove želje, strasti in strahovi preraščajo izginjajoči mistični svet judovske tradicije in običajev, šal in modrosti in s krvjo vstopajo v brezsramni, razčlovečeni svet brutalne stvarnosti. Beremo grozljivo surove, krute in pretresljive prizore, kot bi jih posnel Sergej Eisenstein, naslikani pa so z najbolj nežnim čopičem domišljijskega sveta Marca Chagalla. Ta »čudoviti grob človeškega srca«, kot knjigo imenuje Babelj, bo bralcem vtisnil trajni pečat. »Ruskega pisatelja Isaaca Babelja obožujem. Je skoraj kot kitara, ki jo uglašuješ in je potem čudovito uglašena in si rečeš, ja, to je tisto, kar želimo. Želimo popolnost. Ko ga berem, mi ponovno uglasi ušesa.« - George Saunders »Od vse velike in strašne judovske književnosti 20. stoletja, ki je pričala o Holokavstu, nič človeka tako ne požre in ne pretvori v preganjanega Juda kot Babeljeva zgodba Moja prva ljubezen.« - Miljenko Jergović »Literarni genij, uokvirjen v tragedijo 20. stoletja.« - The New York Times »Isaak Babelj je največje odkritje med ruskimi avtorji,pa ne samo zaradi sloga.« - The Guardian o avtorju Isaak Emanuilovič Babelj (1894) je sovjetsko-ruski avtor judovskega rodu iz Odese (Ukrajina). Kmalu po izidu prve zbirke kratkih zgodb Rdeča konjenica je dosegel svetovno slavo, ki se je z objavo Zgodb iz Odese, drugega in zadnjega cikla, samo še utrdila. Petinštiridesetletni novinar, pisatelj, scenarist in prevajalec je bil kot žrtev ljubezenskega maščevanja šefa NKVD med stalinistično čistko mučen in ustreljen. Njegove knjige so bile prepovedane in izbrisane iz ruske literature, kamor se je kot kultni avtor z objavo celotnega opusa zapisal šele leta 2002. 

stoletja, kjer se križajo antisemitski pogromi sovjetske države in delovanje judovskih banditskih tolp pod vodstvom Benja Krika. Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov. S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov! Družbena omrežja Spletna stran uporablja vtičnike Facebook, Twitter, Scribble in vtičnike ... Isaak Babelj, Zgodbe iz Odese Krvoločni razbojnik Benja Krik z mrežo tatov, tihotapcev in drugih nepridipravov narekuje utrip živahne obmorske Odese, kjer med nasiljem iz judovskega podzemlja z ene in sovjetskimi pogromi na ulici z druge strani odrašča desetleten deček. Knjiga Zgodbe iz Odese - Filmske zgodbe o judih, otroštvu in kozmopolitskem mestu Odpri galerijo Judovski dečki so vse otroštvo brali svete knjige, a niso znali povedati imena enega samega drevesa ali ptice. Knjiga Zgodbe iz Odese - Filmske zgodbe o judih, otroštvu in kozmopolitskem mestu Zgodbe iz Odese: Zgodbe iz Odese so zbirka avtobiografskih zgodb, ki delujejo kot avtobiografski roman.

Babelj nas z vsakim skrbno izbranim stavkom posebej namreč vodi po svojem rojstnem kraju ter nas vleče globlje in globlje v Odeški mit , torej v vse, kar je glede mesta ... Babljeve Zgodbe iz Odese se napajajo pri Svetem pismu. Iz stare zaveze izhaja spopad med izvoljenim judovskim ljudstvom in rusko državo, ki je v pogromih uničevala civilizacijo bibličnega ljudstva, na veke obsojenega kot zločinsko, saj so Judje izdali in obsodili krščanskega odrešenika. Uporabniško ime je sestavljeno iz dveh delov, ki ju vpišete skupaj brez presledkov: 1.

POVEZANE KNJIGE