Umetnost glasbe v času od Monteverdija do Bacha

Umetnost glasbe v času od Monteverdija do Bacha - Jurij Snoj | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Jurij Snoj
DIMENZIJA
8,7 MB
IME DATOTEKE
Umetnost glasbe v času od Monteverdija do Bacha.pdf
ISBN
3592056837128

OPIS

Monografija prikazuje zgodovino evropske umetne glasbe v obdobju baroka. V vsebinskem smislu ima tri obsežnejše dele: prvi je posvečen epohalnim novostim v italijanski glasbi na prehodu v 17. stol.; drugi opisuje glasbo v 17. stol. v štirih glasbeno najpomembnejših evropskih deželah (Italija, nemške dežele, Francija, Anglija), tretji pa glasbo v prvi polovici 18. stol., ko je mogoče opaziti določeno ustalitev internacionalno uveljavljenih žanrov in glasbenih oblik. V delu se prepletajo različne vsebinske sestavine: opisano je glasbeno življenje v posameznih zgodovinskih okoljih; na to se navezujejo prikazi glasbenih žanrov; opisane so posamezne zgodovinske glasbene oblike, njihov nastanek in razvoj; prikazana je vrsta skladateljskih osebnosti; slednjič vključuje monografija vrsto analitično-kritiških opisov posameznih izbranih kompozicij, ki ilustrirajo glasbene oblike, žanre in skladateljske osebnosti.

Nalogo je kot urednik in avtor oziroma soavtor prevzel dr. Jurij Snoj, prejemnik Mantuanijeve nagrade za življenjsko delo leta 2012. Umetnost glasbe v času od Monteverdija do Bacha Jurij Snoj.

The text is divided into twenty chronologically arranged chapters that discuss the ... Tretja redna novinarska konferenca Založbe ZRC v 2017 27. junij 2017 (Atrij ZRC) Jurij Snoj: Umetnost glasbe v času od Monteverdija do Bacha Knjigo predstavlja avtor Jurij Snoj.

POVEZANE KNJIGE