S Slovani za mizo

S Slovani za mizo - Janez Bogataj | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janez Bogataj
DIMENZIJA
5,62 MB
IME DATOTEKE
S Slovani za mizo.pdf
ISBN
5679620987180

OPIS

Vpogled v prehransko kulturo 300 milijonov Slovanov iz Belorusije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Češke republike, Črne gore, Hrvaške, Makedonije, Poljske, Ruske federacije, Slovaške, Srbije, Slovenije in Ukrajine.Tudi slovanske kuhinje prispevajo svetu paleto kulinaričnih različnosti in bogatijo okuse bolj uveljavljenih svetovnih kuhinj. Vsaka od slovanskih držav ponuja številne lokalne in regionalne jedi, ter tudi kulinarična znanja, ki sooblikujejo svetovna prizadevanja za zdravo, organsko prehrano, sonaravni in trajnostni razvoj ter spoštovanje zakonitosti prehranjevanja glede na štiri letne čase. Žita in iz njih izvirajoče močnate ter druge jedi so ena od skupnih značilnosti vseh slovanskih kuhinj. Jedi Slovanov so odsev njihovih gospodarskih prizadevanj, omogočajo spoznavanje kulturne dediščine in sodobnih družbenih odnosov, ter opozarjajo na vlogo in pomen jedi v različnih verskih predstavah ter na področjih duhovnih ustvarjalnosti. Značilne izbrane jedi iz posameznih slovanskih držav so predstavljene s predjedjo ali juho, glavno jedjo in sladico.

aprila - Forum slovanskih kultur je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo v ponedeljek v Moskvi predstavil monografijo Janeza Bogataja S Slovani za mizo, ki predstavlja kulinarično dediščino Slovanov, ter izbor del s spremljajoče istoimenske razstave. Osrednja knjižnica Celje Četrtek, 8. 11.

Forum slovanskih kultur z njo vnaša na svetovni zemljevid kulinariko in gastronomijo ter z njima identiteto več kot 300 milijonov Slovanov. Bogataj je receptom treh izbranih jedi za vsako državo (skupaj torej 39) dodal spoznavanje gastronomskih in ... Kuharska delavnica S Slovani za mizo 22.8.2018.

POVEZANE KNJIGE