S Slovani za mizo

S Slovani za mizo - Janez Bogataj | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janez Bogataj
DIMENZIJA
6,89 MB
IME DATOTEKE
S Slovani za mizo.pdf
ISBN
7170706383800

OPIS

Vpogled v prehransko kulturo 300 milijonov Slovanov iz Belorusije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Češke republike, Črne gore, Hrvaške, Makedonije, Poljske, Ruske federacije, Slovaške, Srbije, Slovenije in Ukrajine.Tudi slovanske kuhinje prispevajo svetu paleto kulinaričnih različnosti in bogatijo okuse bolj uveljavljenih svetovnih kuhinj. Vsaka od slovanskih držav ponuja številne lokalne in regionalne jedi, ter tudi kulinarična znanja, ki sooblikujejo svetovna prizadevanja za zdravo, organsko prehrano, sonaravni in trajnostni razvoj ter spoštovanje zakonitosti prehranjevanja glede na štiri letne čase. Žita in iz njih izvirajoče močnate ter druge jedi so ena od skupnih značilnosti vseh slovanskih kuhinj. Jedi Slovanov so odsev njihovih gospodarskih prizadevanj, omogočajo spoznavanje kulturne dediščine in sodobnih družbenih odnosov, ter opozarjajo na vlogo in pomen jedi v različnih verskih predstavah ter na področjih duhovnih ustvarjalnosti. Značilne izbrane jedi iz posameznih slovanskih držav so predstavljene s predjedjo ali juho, glavno jedjo in sladico.

Pri FSK-ju so počaščeni, da so bili del enega največjih knjižnih ... Forum slovanskih kultur v St. Petersburgu predstavil razstavo "S Slovani za mizo" V okviru Mednarodnega kongresa St.

dec 2018. Janez Bogataj ( 0) ISBN/EAN:P_9789619400678.

POVEZANE KNJIGE