Poljanski camino

Poljanski camino - Bojan-Ilija Schnabl | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Bojan-Ilija Schnabl
DIMENZIJA
4,6 MB
IME DATOTEKE
Poljanski camino.pdf
ISBN
7803753685753

OPIS

Knjiga navezuje na evropsko tradicijo književnosti o znamenitem „Caminu“ v Santiagu de Compostela v španski Galiciji. Intuitivno raziskuje znake in praznake Celovškega polja, osrednje koroške kulturne pokrajine. Ti praznaki se razodevajo v domala neznatnih delcih resnične pokrajine in v njeni zgodovini, pogosto pa v sozvočju le-teh. Samo s pesniško besedo, ki je včasih jezikovno lokalno obarvana, avtor odkriva dimenzije, ki jih ne znanost ne razum ne moreta prikazati, ki pa z razodetjem postanejo neomajna resničnost. Bralca in bralko vabi, da da se znakom odpirata in po svoje podoživljata pokrajino v vsej njeni mistični razsežnosti.

Direktor Mohorjeve družbe tel: +43 (0)463 56 515 21 mobil:+43 (0) 664 169 67 39 Poljanski camino. Dvanajst razodetij s Celovškega polja.

Aleš Škerbinek: V iskanju svobode: doživetja leto trajajočega poletja : 17. Miran Tepeš: Veliki trije : 18.

POVEZANE KNJIGE