Julij avgusta

Julij avgusta - Branko Gradišnik | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Branko Gradišnik
DIMENZIJA
7,80 MB
IME DATOTEKE
Julij avgusta.pdf
ISBN
2782885955582

OPIS

Gre za potoroman iz serije »Strogo zaupno z Brankom«, ki prinaša humorna, a esejistično poglobljena esejistična razmišljanja o deželah, po katerih avtor popotuje, hkrati pa o temeljnih vprašanjih človeka in njegove nravi. Njegovo pisanje sodi v polliterarni žanr potopisov, ki bi ga lahko okvalificirali kot hibridno literarno zvrst na meji leposlovja in novinarsko-dokumentarnega pisanja, v kateri avtor subjektivno prikazuje objektivno pot, na katero se je popotnik odpravil po lastni volji. Ta vsebuje nekaj stvarnih podatkov, vendar pa je njegovo bistvo prikaz soočanja popotnika in poti. Avtor mora biti hkrati potopisec in popotnik. Julij avgusta je zapis o potovanju v režiji agencije ShaPPa po Gruziji in Armeniji (Zakavkazju) leta 2016. Gre za t. i. konkretenistični potopis, za katerega osnovo je Gradišnik vzel pesmi znamenitega armenskega pesnika Gevorga Emina (1918–1998). Potoroman nas popelje v bogato politično in kulturno zgodovino teh prostorov ter ponuja številne razmisleke o človeku v kolesju zgodovine, o človeku popotniku, o sodobni podobi Zakavkazja, pa tudi o čisto vsakdanjih popotniških težavah in peripetijah, o dobrih plateh potovanja ter odnosih med ljudmi na poti. Gre za prvo knjigo v seriji, zato vsebuje samostojni uvod v kompletno predvideno serijo.

65 % od teh je v Slovenijo vstopilo na mejnih prehodih z Avstrijo, 30 % pa na mejnih prehodih z Italijo. Pohvale in zahvale zaposlenim v UKC Ljubljana julija in avgusta 2018 Spoštovani, v sodelovanju z Uradom za pritožbe in pohvale UKC Ljubljana vam predstavljamo zbir pohval in zahval, ki so nam jih julija in avgusta posredovali bodisi bolniki, ali pa njihovi sorodniki in so tudi privolili v objavo. Julij avgusta je zapis o potovanju v režiji agencije ShaPPa po Gruziji in Armeniji (Zakavkazju) leta 2016. Gre za t.

Bistvo pa ni nizanje stvarnih podatkov, ampak prikaz soočanja popotnika in poti. Julij avgusta je zapis o potovanju v režiji agencije ShaPPa po Gruziji in Armeniji (Zakavkazju) leta 2016. Gre za t.

POVEZANE KNJIGE