Interpasivnost

Interpasivnost - Robert Pfaller | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Robert Pfaller
DIMENZIJA
3,36 MB
IME DATOTEKE
Interpasivnost.pdf
ISBN
7780499093243

OPIS

Ali obstajajo ljudje, ki ne poskušajo zbežati pred delom, temveč, presenetljivo, pred užitkom? In sicer tako, da ga delegirajo na druge osebe, na živali ali na aparate? Mar uporabljajo snemalne naprave zato, da jim ne bi bilo treba gledati televizijskih serij? Si tiskajo besedila, ali pa si jih shranjujejo na trdi disk, da jim jih ne bi bilo treba brati? Nosijo športne copate, da se jim ne bi bilo treba ukvarjati s športom? Imajo terenska vozila prav zato, da jim ne bi bilo treba voziti po terenu? In jim je ljubše, da se drugi ljudje smejijo, da jočejo ali da verjamejo v nekaj namesto njih; ali tudi, da so namesto njih drugi pijani kot Dioniz, razuzdani kot Mesalina, nedejavni kot Oblomov ali vulgarni kot ameriški predsednik? Zakaj svojih užitkov nočejo imeti zase? In zakaj jim je tako pomembno, če že nočejo užitkov zase, da jih nekdo drug užije zanje?

ROBERT PFALLER je filozof in predavatelj na Univerzi za umetnost in industrijsko oblikovanje v Linzu v Avstriji. Med drugim je avtor knjig Interpasivnost, On the Pleasure Principle in Culture: Illusions without Owners ter Erwachsenensprache: Über ihr Verschwinden aus Politik und Kultur. Ključne besede: fantazma, fetišizem, iDollatorji, interpasivnost, postmoderna subjektivnost.

maska. si Nova pošta, Robbova 15, Ljubljana Robert Pfaller (Avstrija): INTERPASIVNOST ... Avstrijski filozof in kulturni teoretik Robert Pfaller, ki je v družbi Mladena Dolarja in Slavoja Žižka pogost gost tudi na ljubljanskih simpozijih, je na prelomu tisočletja osnoval pojem »interpasivnost«, ki ga je definiral kot delegirano uživanje.

POVEZANE KNJIGE