Evropeizacija izobraževanja

Evropeizacija izobraževanja - Borut Mikulec | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Borut Mikulec
DIMENZIJA
5,38 MB
IME DATOTEKE
Evropeizacija izobraževanja.pdf
ISBN
5769410865841

OPIS

Knjiga odstira vprašanja o tem, kako se oblikujeta evropski izobraževalni prostor in evropska izobraževalna politika, kateri mehanizmi in instrumenti ju vzpostavljajo ter kakšni koncepti in paradigme prevladujejo v evropskem izobraževalnem prostoru, pri čemer se osredotoča na področje izobraževanja odraslih. Proučevani aplikativni diskurzi evropske izobraževalne politike so ovrednoteni z vidika širših teoretskih konceptov v izobraževanju odraslih, v ospredju pa so predvsem koncepti znanja, vseživljenjskega izobraževanja in vseživljenjskega učenja, emancipacije in opolnomočenja ter priznavanja neformalno in priložnostno pridobljenega znanja. Knjiga pokaže, kako se je v okviru evropeizacije izobraževanja oblikovala evropska politika izobraževanja odraslih, ki daje prednost učinkoviti, uporabni in izmerljivi vrednosti znanja; znanje je opredeljeno s svojo uporabno vrednostjo, postaja blago za izmenjavo in ni vrednota na sebi. Glavna nevarnost takega razumevanja znanja je seveda v njegovi redukciji na en sam kriterij finančne in tehnološke učinkovitosti, ki spodbuja instrumentalno vrednost znanja in krepi pragmatično-ekonomistično paradigmo izobraževanja odraslih.

Borut Mikulec. 24,90 € Primerjaj Primerjaj.

Povzetek. V sklopu Pharovega projekta Razvoj izobraževalnih modulov za študij na daljavo smo v Šoli za ravnatelje skupaj z danskimi, s češkimi in slovenskimi partnerji pripravili izobraževalni modul z naslovom Evropeizacija. Ključne besede: implementacija izobraževalnih politik, bolonjska reforma, evropeizacija izobraževanja, študentske organizacije Challenges of achieving European policy in the field of education - example of Slovenia In the European Union there is a consensus that in the long term it is very important to Evropeizacija izobraževanja: Izobraževanje odraslih med teorijo, evropsko in nacionalnimi politikami in prakso.

POVEZANE KNJIGE