Bolšje zgodbe

Bolšje zgodbe - Gendrutis Morkunas | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gendrutis Morkunas
DIMENZIJA
11,61 MB
IME DATOTEKE
Bolšje zgodbe.pdf
ISBN
5192837601140

OPIS

Gendrutis Morkūnas, avtor Bolšjih zgodb, je mojster peresa. V trenutku nas osvoji z neverjetno domišljijo, smešnimi domislicami, besednimi igrami in skrivnostnimi dogodivščinami. Ste kdaj pomislili, kaj bi se zgodilo s človeštvom, če bi prišlo do likalniške kuge, ki bi povzročila izumrtje vseh likalnikov? Ali če bi v trenutku izginile vse knjige in bi se pisatelji le še sprehajali po gozdu, knjižničarji pa bi dan za dnem na tržnici kupovali solato? Je popolni izum mame res kot nalašč za njene otroke, pa čeprav jih obvaruje pred umazanijo in buškami? Literarni veter avtorjeve neizmerne domišljije nas odnese v smešen in skrivnosten svet, ki je obrnjen na glavo. o avtorju Gendrutis Morkūnas (1960–2009) je bil doktor fizike, ki je v svoji znanstveni karieri raziskoval sevanje in iskal načine za zaščito ljudi pred njim. Kot mladinski pisatelj je debitiral leta 2005, takoj prejel nagrado za prvenec, bil za svoja mladinska dela še dvakrat nagrajen, žal pa njegov opus ni obsežen, saj ga je dohitela prezgodnja smrt. Bolšje zgodbe so leta 2008 v Litvi prejele nagrado za najboljšo mladinsko knjigo leta.

Ilustratorka prihaja iz Litve, zato je bila delavnica posebej zanimiva, saj je govorila angleško. Po predstavitvi, v kateri smo izvedeli, da je Lina pisateljica tudi v Litvi zelo popularnih knjig o deklici Kike Mike, nam je pokazala, kako lahko treniramo svojo domišljijo. Čakajo nas še knjige Cipecopreček in Bolšje zgodbe.

Ključne besede: domišljija, humor, zabava. Zakaj je knjiga dragocena: Ker se na humoren način loti vsakdanjih vprašanj ter na svojevrsten način nasmeji še tako resne bralce. Bolšje zgodbe.

POVEZANE KNJIGE