Bolšje zgodbe

Bolšje zgodbe - Gendrutis Morkunas | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Gendrutis Morkunas
DIMENZIJA
8,8 MB
IME DATOTEKE
Bolšje zgodbe.pdf
ISBN
5930992736437

OPIS

Gendrutis Morkūnas, avtor Bolšjih zgodb, je mojster peresa. V trenutku nas osvoji z neverjetno domišljijo, smešnimi domislicami, besednimi igrami in skrivnostnimi dogodivščinami. Ste kdaj pomislili, kaj bi se zgodilo s človeštvom, če bi prišlo do likalniške kuge, ki bi povzročila izumrtje vseh likalnikov? Ali če bi v trenutku izginile vse knjige in bi se pisatelji le še sprehajali po gozdu, knjižničarji pa bi dan za dnem na tržnici kupovali solato? Je popolni izum mame res kot nalašč za njene otroke, pa čeprav jih obvaruje pred umazanijo in buškami? Literarni veter avtorjeve neizmerne domišljije nas odnese v smešen in skrivnosten svet, ki je obrnjen na glavo. o avtorju Gendrutis Morkūnas (1960–2009) je bil doktor fizike, ki je v svoji znanstveni karieri raziskoval sevanje in iskal načine za zaščito ljudi pred njim. Kot mladinski pisatelj je debitiral leta 2005, takoj prejel nagrado za prvenec, bil za svoja mladinska dela še dvakrat nagrajen, žal pa njegov opus ni obsežen, saj ga je dohitela prezgodnja smrt. Bolšje zgodbe so leta 2008 v Litvi prejele nagrado za najboljšo mladinsko knjigo leta.

Obe ekipi sta bili dobri in večino čas izenačeni glede točk, ki so jih pridobili s pravilnimi odgovori. Čakajo nas še knjige Cipecopreček in Bolšje zgodbe. Učenci so se razdelili v dve skupini, si izbrali ime (Hitri bralci in Kralji), povedali zaobljubo in se seznanili s pravili kviza.

(več …) Športni dan - športne igre v 9. razredu.

POVEZANE KNJIGE