Anthropological perspectives of solidarity and reciprocity

Anthropological perspectives of solidarity and reciprocity Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
3,1 MB
IME DATOTEKE
Anthropological perspectives of solidarity and reciprocity.pdf
ISBN
9192031647866

OPIS

Monografija historično in etnografsko primerjalno obravnava različne vrste skupnostnih ali komunitarističnih oblik ekonomskega organiziranja. Te teme se v slovenskem prostoru velikokrat preučujejo v razmerju do preteklosti (socializem) oziroma v kontekstu sodobne socialne ekonomije. Antropološki pogled močno razširi debato in pokaže na skupnost kot temeljno kategorijo ekonomske in družbene produkcije, menjave in potrošnje in reprodukcije. V stratificiranih in kapitalističnih družbah se njihova raznovrstnost poveča, razvršča glede na hierarhijo vrednot, tako da določene ekonomije skupnosti pridobijo značaj alternativnosti.

January 2019; ... it is worth studying reciprocity and solidarity as forces of integration and group ... Anthropological Perspectives of Solidarity and Reciprocity Link to publication License CC BY-SA Citation for published version (APA): Ahlin, T.

Oddelek za romanske jezike in književnosti, Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo. Dežela kozolcev.

POVEZANE KNJIGE