Žrtvovanje

Žrtvovanje - Alessandro Orsini | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alessandro Orsini
DIMENZIJA
6,10 MB
IME DATOTEKE
Žrtvovanje.pdf
ISBN
6762225475667

OPIS

Krvavi nosovi, igranje z noži, gostilniške zdrahe, umori, pokoli in tudi obredni samomori, kakršnega je naredil Dominique Venner, intelektualec in fašistični simpatizer, ki si je 21. maja 2013 pred oltarjem Notredamske katedrale v Parizu, v protest proti prihodom emigrantov v Evropo, vtaknil pištolo v usta in se ustrelil. O takšnih stvareh govori ta knjiga. Alessandro Orsini je eden od vodilnih italijanskih poznavalcev političnega ekstremizma. V raziskovanju idej in prepričanj evropskega političnega obrobja se je doslej osredotočal predvsem na skrajno leve skupine, tokrat pa v knjigi Žrtvovanje obrača pogled k hitro rastočemu fašističnemu gibanju. Kot opazovalec se je pridružil eni od številnih italijanskih fašističnih organizacij, ki jo je poimenoval Žrtvovanje (tudi sicer so skoraj vsa imena mest in oseb v knjigi izmišljena), in se včlanil v njihovi celici v dveh sosednjih mestih z zelo drugačno lokalno politično kulturo. Avtor v tem pretresljivem delu 'od znotraj', kot neposredni opazovalec in začasni 'član', poskuša čim bolj avtentično opisati notranja hierarhična razmerja med fašisti, njihovo ideologijo, vrednote in družbeno vizijo, ter njihov odnos do zunanjega sveta, do 'usrane buržoazne družbe', ki nima več nobenih vrednot in idealov. Orsini opisuje dolg, naporen proces, v katerem sta ga fašistični skupini kot raziskovalca-aktivista počasi in zelo nezaupljivo sprejemali v svoje vrste in ga nazadnje v trenutku (zelo napetem trenutku) izgnale zaradi njegovih nedopustnih ideoloških prepričanj, predvsem pa zato, ker svojega raziskovalnega dela ni hotel prepustiti idejni cenzuri fašističnega vodstva. Življenje med kameradi je bilo večinoma zelo vsakdanje: lepili so plakate, poskušali deliti hrano med revne prebivalce mesta (ki pa niso imeli veliko posluha za fašistično humanitarnost) in se udeleževali shodov. Orsini v Žrtvovanju opisuje izrazito mačistični etos, ki vlada v organizaciji, njihov odnos do lokalne policije in političnih strank ter osrednjo vlogo nasilja, antikomunizma in rasizma, ki so temelj notranje kulture fašistične skupnosti.

Otroci gledajo, mislijo in čutijo na svoj način. Narava hoče, da so otroci prej, preden postanejo odrasli.

Pa je res? Hmm… Kaj pa vsi tisti, ki nimajo priložnosti zaživeti, ki umrejo, še preden bi jih kdorkoli ljubeče popestvoval? Ki jih iztrgajo iz telesa matere v imenu neke svobode odločanja? je hotel žrtvovati Izaka, je k njemu prišel angel in preprečil žrtvovanje;angel mu je pojasnil, da je bila to preizkušnja, če se boji Boga in, če bi se zanj odrekel svojemu edinemu sinu. Abraham je potem žrtvoval ovna in se odpravil z Izakom domov, kjer ga je Bog bogoslovil. V Celju bo pod okriljem Teološke fakultete, Univerze v Ljubljani 3.

POVEZANE KNJIGE