Umetnost krhkosti

Umetnost krhkosti - Alessandro D'Avenia | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Alessandro D'Avenia
DIMENZIJA
11,35 MB
IME DATOTEKE
Umetnost krhkosti.pdf
ISBN
6423427834399

OPIS

Kako doseči trajno srečo? Kako obvladati »obrt« vsakdanjega žitja, da jo spremenimo v umetnost življenja?V tej knjigi Alessandro d’Avenia, priljubljeni italijanski pisec knjig za mladostnike in učitelj, poskuša najti odgovor na to bistveno vprašanje. Za sogovornika si je izbral Giacoma Leopardija, enega največjih italijanskih in svetovnih pesnikov, sodobnika našega Prešerna.Izbira je presenetljiva, Leopardi namreč velja za pojem pesimizma in bivanjske otožnosti: bil je telesno bolan, bil je grbavec, rojen v plemiški družini, ki ga je intelektualno sicer spodbujala, čustveno pa je v njej hiral. »Usoda« mu je odrekla vse, česar si je najbolj želel – želel pa si je predvsem ljubezni.D’Avenia nam skozi »pisma« svojemu ljubemu Giacomu predstavi objektivne razloge za Leopardijevo nesrečo, vendar iz njegovih pesmi razbira, kako ji je pesnik vendarle kljuboval do zadnjega diha.Trajna sreča, nam govori D’Avenia, je le tista, »ki iz srca svoje je kali pognala«.

Skozi krhkost najlažje spregovorimo o človeških vezeh in je tudi nekakšen pogoj zanje,« pravi Krmelj. Beremo z Družino 079 | Erika Primc - Umetnost krhkosti. Watch later.

D'Avenia, Alessandro. Vrsta gradiva - roman ; leposlovje za odrasle Založništvo in izdelava - Ljubljana : Družina, 2018 Jezik - slovenski ISBN ... Armenska umetnost je edinstvena oblika umetnosti, ki se je razvijala v zadnjih petih tisočletjih, v kateri je armensko ljudstvo živelo na Armenskem višavju.

POVEZANE KNJIGE