Na stara leta sem vzljubil svojo mamo

Na stara leta sem vzljubil svojo mamo - Dušan Jovanović | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dušan Jovanović
DIMENZIJA
10,72 MB
IME DATOTEKE
Na stara leta sem vzljubil svojo mamo.pdf
ISBN
4782992607018

OPIS

Knjiga Dušana Jovanovića z naslovom Na stara leta sem vzljubil svojo mamo je žanrski hibrid eseja, avtobiografije in memoarjev. V njej se avtor posveča zanj in za njegovo življenje pomembnim drugim. To so na eni strani njegovi sodobniki, umetniški kolegi, pa tudi po vsem svetu prepoznavne kulturne in politične ikone, kot so Rade Šerberbedžija, Brigitte Bardot, Silvio Berlusconi, na drugi strani pa tudi ljudje iz avtorjevega intimnejšega, osebnega prostora. Posamezni portreti se prepletajo z avtorjevimi spomini na otroštvo, odraščanje, vojaščino, profesionalno in družinsko življenje. Knjiga Dušana Jovanovića tako sestavlja mozaik vtisov in osebnih izkušenj, hkrati pa odkrito spregovori tudi o avtorjevem odnosu do najrazličnejših aktualnih in brezčasnih tem. o avtorju Dušan Jovanović (1939) je eden najbolj plodovitih slovenskih dramatikov in gledaliških režiserjev. Za svoje delo je prejel tako nagrado Prešernovega sklada (1979) kot Prešernovo nagrado (1990), je tudi večkratni dobitnik Grumove nagrade.Več o knjigi: INTERVJU IZ REVIJE BUKLA

To so na eni strani njegovi sodobniki, umetniški kolegi, pa tudi po vsem svetu prepoznavne kulturne in politične ikone, kot so Rade Šerberbedžija, Brigitte Bardot, Silvio Berlusconi, na drugi strani pa tudi ... Dolg opis. Knjiga Dušana Jovanovića z naslovom Na stara leta sem vzljubil svojo mamo je žanrski hibrid eseja, avtobiografije in memoarjev.

Od sveta odra in luči se ni več odvrnil, temveč mu je kot dramatik, režiser, umetniški vodja, pedagog in esejist posvetil vse svoje življenje. Dušan Jovanović, avtor knjige, ki jo tokrat predstavljamo - Na stara leta sem vzljubil svojo mamo, ki je izšla pri založbi Beletrina - je eden najbolj plodovitih in nagrajenih slovenskih dramatikov in režiserjev. Po izletih v esejistiko in med kolumne, je vendarle ugledala luč sveta tudi njegova avtobiografija.

POVEZANE KNJIGE