Knjiga o otrocih

Knjiga o otrocih - Osho | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Osho
DIMENZIJA
6,1 MB
IME DATOTEKE
Knjiga o otrocih.pdf
ISBN
6893414409806

OPIS

Otroci imajo pristno svobodo. Radostni so, igrivi in naravno ustvarjalni. A ko odrastejo, je večina otrok žrtvovana bogovom »storilnosti« in lepega vedenja do te mere, da ostane samo nostalgija za otroštvom. Osho pravi: »Otroške izkušnje večino ljudi preganjajo vse življenje. Spet jih hočejo – tisto nedolžnost, začudenost, lepoto.« In vsak rod odraslih lahko priseže – z najboljšimi nameni –, da ne bo ponavljal napak preteklosti, vendar se neizogibno znajde v položaju, ko prihajajočim rodovom vsiljuje svoje podedovane omejitve. Ta knjiga želi spodbuditi »gibanje za osvoboditev otrok«, ki naj bi uničilo stare vzorce ter ustvarilo priložnosti za popolnoma nov način sporazumevanja med ljudmi. Je vodič, ki želi odraslim pomagati ozavestiti njihove lastne privzgojene vzorce vedenja in razmišljanja, ko so v stiku s svojimi otroki. S tem zavedanjem se lahko naučijo, kdaj otroka zavarovati in mu biti v oporo, in kdaj se umakniti, da bi se lahko razcvetel in izkoristil vse svoje zmožnosti ter bil kar se da radosten.

Ta knjiga želi spodbuditi »gibanje za osvoboditev otrok«, ki naj bi uničilo stare vzorce ter ustvarilo priložnost za popolnoma nov način sporazumevanja med ljudmi. Je vodič, ki želi odraslim pomagati ozavestiti njihove privzgojene vzorce vedenja in razmišljanja, ko so v stiku s svojimi ... Knjige je treba otrokom približati že v zgodnjem otroštvu in točno to počne tudi založba Zala, ki izdaja kakovostno otroško literaturo oziroma otroške slikanice, ki so bile večkrat nagrajene tudi z znakom zlata hruška - znakom, ki nam pove, da gre res za kakovostne otroške knjige in da jih priporočajo tudi knjižničarji. Pri otrocih sem se ustavil.

Argentinski pisatelj dr. Jorge Bucay (1949) in njegov sin Demián Bucay (1977) sta psihiatra in psihoterapevta.

POVEZANE KNJIGE