Dečki Pavlove ulice

Dečki Pavlove ulice - Ferenc Molnár | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ferenc Molnár
DIMENZIJA
3,75 MB
IME DATOTEKE
Dečki Pavlove ulice.pdf
ISBN
7082005288800

OPIS

Dečki Pavlove ulice so kultni mladinski roman, ki je prvič izšel leta 1906, a se še danes bere kot najsodobnejša in najbolj kakovostna mladinska proza. Roman je bil za številne generacije eno temeljnih del, žal pa ga v slovenskih knjigarnah več let ni bilo mogoče dobiti. Zato je skrajni čas, da ponovno izide in se tudi generacije današnjih najstnikov seznanijo z zgodbo dečkov iz Budimpešte, ki pripoveduje o odraščanju, tovarištvu in žrtvovanju za skupno dobro. Delo še danes velja za največkrat prevedeni in najbolj popularni roman zunaj Madžarske, po njem pa so se zgledovali največji mojstri mladinske književnosti, vključno z Erichom Kästnerjem. Zgodba je bila tudi večkrat ekranizirana. In če se boste sprehajali po Budimpešti ter videli bronaste kipe dečkov pri igri, jih pozdravite − gre namreč za dečke Pavlove ulice.Ferenc Molnar (1878−1941) je eden najbolj znanih madžarskih avtorjev dvajsetega stoletja, ki je svetovno slavo dosegel prav z Dečki Pavlove ulice.

Trendi Urška Alič: Korona mi je veliko vzela, še več pa mi je dala #video. Trendi ... Spletna mesta Dela d.o.o.

Oglejte si na TViN Film / Drama, Ostalo Novice iz siol.net. Trendi Prvi hotel v vesolju: odprtje napovedujejo že za leto 2027 #video.

POVEZANE KNJIGE