Zakladi duše

Zakladi duše - Dželaludin Rumi | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Dželaludin Rumi
DIMENZIJA
8,22 MB
IME DATOTEKE
Zakladi duše.pdf
ISBN
7773993076253

OPIS

Dželaludin Rumi (1207 - 1273) je bil perzijski pesnik, pravnik in sufijski učenjak. velja za enega najpomembnejših mističnih pesnikov islamskega sveta in širše. Njegovo učenjaško življenje se je spremenilo, ko je srečal učitelja - popotnika Šamsa iz Tabriza. Odtlej se je posvetil pisanju pesmi in ekstazi druženja s prijateljem.Zapleten odnos Rumija, Šamsa ter okolja, ki ju je obdajalo, v romanu Štirideset pravil ljubezni opiše turška pisatlejica Elif Shafak.Rumi velja za prvaka svetovne književnosti, pri katerem so se napajali številni literati na Zahodu. Med njegovimi najbolj zvestimi bralci najdemo tudi slovenskega pesniškega velikana Tomaža Šalamuna.

Odvečni potencial se poj... Vse duše pokojnih so odšle v enako posmrtno življenje. Pokojnikova dejanja v zemeljskem življenju niso vplivala na to, kako se bo z njo ravnalo v prihodnjem svetu.

Povej naprej. Založba: Zenit: Leto izdaje: 2014: ISBN: 978-961-92541--3: Prevod: Emka.si vam nudi največjo ponudbo knjig na slovenskem spletu ter zanimivo ponudbo v ostalih oddelkih za dom in pisarno.

POVEZANE KNJIGE