Zadnji dnevi Stefana Zweiga

Zadnji dnevi Stefana Zweiga - Laurent Seksik | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Laurent Seksik
DIMENZIJA
6,27 MB
IME DATOTEKE
Zadnji dnevi Stefana Zweiga.pdf
ISBN
2343547612647

OPIS

Brez domovine ni mogoče živeti.Biografski roman francoskega pisatelja in zdravnika Laurenta Seksika o zadnjih dnevih pisatelja Stefana Zweiga, enega od stebrov takratne evropske kulture, je tesnobna pripoved o tragediji nekega moža, tragediji nekega tesno povezanega para in pravzaprav o tragediji nekega stoletja.22. februarja 1942 si je avstrijski pisatelj Stefan Zweig, eden najslavnejših avtorjev biografij znamenitih zgodovinskih osebnosti, skupaj s svojo ženo v brazilskem izgnanstvu vzel življenje. Šlo je za dejanje iz obupa. Da si je rešil življenje, je bil moral pred nacizmom zbežati iz Evrope. Toda brez evropske kulture nikakor ni mogel živeti. Bil je namreč eden od stebrov evropske kulture, ki so jo pokončevali nacisti. Njegova dela so sredi 20. stol. zažgali samo zato, ker je bil judovskega porekla. Nemci so zasledovali in preganjalinjegove prijatelje, njemu pa kot prepričanemu pacifistu in humanistu na tem svetu niso privoščili niti koščka zemlje, kjer bi mirno prebival. Tudi ženin samomor je bilo dejanje iz obupa. Mlada žena namreč svojemu možu nikakor ni uspela omogočiti znosnega življenja na tujem, a sama brez moža tudi ni znala ne hotela živeti.V Franciji je knjiga uspešnica.O avtorjuLaurent Seksik je zdravnik in pisatelj, ki je svoj prvi roman je izdal l. 1999. Za delo La folle histoire je leta 2005 prejel prestižno francosko literarno nagrado Littré. Je avtor biografij znanih osebnosti – Alberta Einsteina (Primer Eduard Einstein), Stefana Zweiga (Zadnji dnevi Stefana Zweiga) in dramatizirane biografije A. Modigliania (Modigliani, Prince de la bohme). V Franciji in drugod po svetu so naletele na velik odmev. Podobnost s Stefanom Zweigom, velikim piscem biografij, prav gotovo ni naključna …

Francoskega pisatelja Laurenta Seksika (1962) v slovenščini že dobro poznamo po dveh prevodih njegovih romanov, ki se vsak po svoje navezujeta na resnične osebe (Zadnji dnevi Stefana Zweiga in Primer Eduard Einstein).Povezanost svojega ustvarjanja z realnimi ljudmi na eni strani ter intrigantnost odnosa med očetom in sinom je Seksik poleg romana o Einsteinu izpisoval tudi ... 19.03 2018 Predstavitev knjig Celjske Mohorjeve družbe Zadnji dnevi Stefana Zweiga in Biti kristjan. Celjska Mohorjeva družba vabi v ponedeljek, 19.

Ponedeljek, 19. marec 2018 ob 11:00-14:00 UTC+01.

POVEZANE KNJIGE