Ukročena divjina

Ukročena divjina - Miran Juvančič | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miran Juvančič
DIMENZIJA
4,88 MB
IME DATOTEKE
Ukročena divjina.pdf
ISBN
1024909472959

OPIS

otovanje je biser, diamant, ki ti ga nihče ne more vzeti! Doživetij ni mogoče zbrisati, izničiti, še manj pa pozabiti. Ne da se jih ukrasti, niti odtujiti! Lastninske pravice za tovrstna doživetja niso prenosljiva. Ne da se jih kupiti z gotovino niti s čeki, še manj pa vzeti na kredit. Bančna poroštva tu ne pridejo v poštev in za to ni nobenega limita. Ne moreš jih dobiti v zameno! Za nič! Ne da se. Ni mogoče, ker je to edinstvena naložba tistega, ki je bogato izkušnjo doživel. Nadomestil za tovrstna doživetja ni. To je stvar, ki jo je potrebno na lastni koži izkusiti in preživeti. To človek nosi v sebi in je njegova last, ki jo bo ob »zadnjem dejanju« nesel s sabo v drugo dimenzijo. To ni predmet dedovanja, niti ga ni mogoče podariti. Nekateri v življenju za tovrstne podvige niso imeli pogojev. Drugim ni dopuščalo finančno stanje, zdravje,ali pa korajža. Jaz sem imel veliko srečo, da me je Bog obdaril z radovednostjo in željo, da sem počel prav to, kar so bile mnogim le pobožne želje.In kaj človek na stara leta poleg eksistence sploh še potrebuje? Razen zdravja, nič! Zagotovo.Kajti starejši kot si, manjše so potrebe kakor želje. Razen, če si vse življenje na račun stremuštvatolkel bedo in garal, na stara leta pa se ti je »zmešalo« od prigaranega denarja. Na starost potrebuješ zdravje, osnovno eksistenco, kakor blažen mir! Vse, kar je več, je čisti presežek, nepotreba! In tega se močno zavedam.

izd. Ljubljana: Mladinska knjiga, 2018 ... Ukročena divjina : Aljaska - Jukon - Santa Fe Didakta, 2017 a) Severna Amerika - Potopisi TEPEŠ, Miran Veliki trije samozal.

ZEMLJEPIS. VODNIKI LAHARNAR, Boštjan Železnodobne zgodbe s stičišča svetov Narodni muzej Slovenije, 2017 https://www.nationalgeographic.si/wp-content/uploads/2019/11/skrb-za-sredozemsko-morje-featured-image.jpg 330 516 S površino 603.550 kvadratnih kilometrov je Ukrajina ena od 50 največjih držav sveta in največja država, ki v celoti leži v Evropi (od evropskih držav je večja Rusija, katere glavni del leži v Aziji)..

POVEZANE KNJIGE