Spomini in spoznanja

Spomini in spoznanja - Ernest Petrič | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ernest Petrič
DIMENZIJA
12,46 MB
IME DATOTEKE
Spomini in spoznanja.pdf
ISBN
8099177177720

OPIS

Knjiga je zapis avtorjevih spominov na pomembnejša obdobja njegovega življenja, zlasti, ko je bil član t. i. Kavčičeve vlade, veleposlanik v Indiji in Nepalu v obdobju razpada bivše države, predstavnik in nato veleposlanik nove države Republike Slovenije v Washingtonu, državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve, veleposlanik pri OZN v New Yorku, veleposlanik na Dunaju in ustavni sodnik. Dogodki so zapisani, kot jih je doživel in se jih spominja avtor. Tudi ko analizira pomembna dogajanja, jih predstavi na enostaven in berljiv način. In sam poudarja: ne gre za znanstveno predstavitev in analizo dogajanj, ampak za zapis po spominu, ki pa prispeva k razumevanju nastanka slovenske države in njene uveljavitve v mednarodni skupnosti.

O knjigi, ki je izšla pri Mohorjevi družbi iz ... Predstavitev knjige "Spomini in spoznanja: Diplomat, pravnik, politik" bo potekala. v četrtek, 13.

Ernesta Petriča z naslovom »Spomini in spoznanja-Diplomat, pravnik, politik«. Skozi knjigo spremljamo svojevrstno življenjsko pot ... iz zlata, zlatega spoznanja naše duše in telesa.

POVEZANE KNJIGE