Sarajevski omnibus

Sarajevski omnibus - Velibor Čolić | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Velibor Čolić
DIMENZIJA
12,37 MB
IME DATOTEKE
Sarajevski omnibus.pdf
ISBN
4206143679098

OPIS

Sarajevo, 28. junija 1914, dan atentata avstro-ogrskega prestolonaslednika Franza Ferdinanda in njegove soproge Sofije. Na ulicah ob Latinskem mostu se tragično preplete usoda cesarskega para z usodo Gavrila Principa in drugih članov organizacije Črna roka, med drugimi srbskega polkovnika Apisa in nobelovca Iva Andrića. V duhovito tkanje tega nenavadnega romana se zapletejo tudi duhovniki vseh štirih glavnih sarajevskih religij, šahist in arhitekt sarajevske Vijećnice Wittek, Sarajevska Hagada in njeni varuhi, pa tudi Nikola Barbarić, bosanski baron Münchhausen … Niti neštetih zgodb stkejo poetično tapiserijo, ki zasije kot eden izmed najlepših portretov Sarajeva, njegovih legend, duha, humorja.

Pričakovali bi, da je bil roman Sarajevski omnibus preveden iz avtorjeve materinščine, seveda ob dejstvu, da je Velibor Čolić (1964) bosansko-hercegovski pisatelj. Vendar ni tako.

V duhovito tkanje tega nenavadnega romana se zapletejo tudi duhovniki ... Svetlana Aleksijevič. Svetlana Aleksandrovna Aleksijevič (1948) je beloruska pisateljica, esejistka in raziskovalna novinarka.

POVEZANE KNJIGE