Lampedusa

Lampedusa - Pietro Bartolo, Lidia Tilotta | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Pietro Bartolo, Lidia Tilotta
DIMENZIJA
8,99 MB
IME DATOTEKE
Lampedusa.pdf
ISBN
5555154474726

OPIS

»Potipam dekletovo zapestje. V nasprotju z drugimi tremi pri njej še ni nastopila mrtvaška otrdelost, kar pa lahko pomeni samo to, da je pravkar umrla. Zazdi se mi, da čutim blag srčni utrip. Rafaela prosim, naj utihne, in še enkrat pozorno potipam njeno zapestje. Začutim utrip. Zelo rahel, a vendar. In znova. Ni mrtva! Vzamem jo v naročje in Raffaele naju z nadčloveško močjo dvigne prek visokega roba čolna na pomol. Šteje vsaka sekunda!«Pietro Bartolo (r. 1956) je lampeduški zdravnik, ki sprejema priseljence, ki pridejo na otok iz Afrike, pa tudi iz Sirije. Zgodbe, ki jih je zapisal, bralca pretresejo do kosti. Ganljivo je spoznanje, koliko človečnosti se skriva na tem otočku, ki je bližje Tuniziji kot Siciliji, s šest tisoč prebivalci. Pietro Bartolo je v knjigi opisal tudi svojo življenjsko zgodbo, ki je resničen vir navdiha vsakemu, ki mu je mar za ljudi.

Povprečna februarska temperatura je 11°C, v avgustu pa se tempetatura zraka dvigne tudi do 35 °C.Otoška flora in favna sta zelo podobni Severnoafriški. Giuseppe Tomasi di Lampedusa (Italian pronunciation: [dʒuˈzɛppe toˈmaːzi di lampeˈduːza]; December 23, 1896 - July 26, 1957) was an Italian writer and the last Prince of Lampedusa.He is most famous for his only novel, Il Gattopardo (first published posthumously in 1958), which is set in his native Sicily during the Risorgimento.A taciturn and solitary man, he spent a great deal of his ... Lampedusa is an island located in the Pelagie group of Islands in Sicily in Italy. The island is the largest one in the group of islands and is the southernmost island in Sicily; it is situated in the middle of the Mediterranean Sea.The island is only 3 Km wide and is 12 Km long.

Other sights in the area include Shrine of Our Lady of Lampedusa. Lampedusa Island, largest (area 8 square miles [21 square km]) of the Isole Pelagie (Pelagie Islands), an island group that includes Linosa and Lampione islets. Administratively Lampedusa is part of the autonomous region of Sicily in Italy.

POVEZANE KNJIGE