Elvis Škorc, genialni štor

Elvis Škorc, genialni štor - Janja Vidmar | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Janja Vidmar
DIMENZIJA
6,63 MB
IME DATOTEKE
Elvis Škorc, genialni štor.pdf
ISBN
4572985089541

OPIS

Elvis nima sreče. Oče je najraje na fitnesu, mama v sitni fazi, babica pa na rolerjih. Mlajši sestri Eli iz žepov padajo hrošči in pajki. Soseda je tako huda, da bi spravila pokonci še ležečega policaja. Elvis je genij, izumitelj, bejbisiter in laver, ki pri puncah nima šans, njegovi izumi so neuporabni, malčki pa morajo v njegovem varstvu paziti sami nase. Ampak ima pa super zbirko stripov in prijatelja, s katerim je fino molčati. Zaplete se, ko mama najavi novico, ki njegov lajf postavi na glavo. O avtorici:Janja Vidmar se po daljšem premoru znova vrača z mladinskim romanom, a tokrat nekoliko drugače. Ne z delom, ki bi ga smeli šteti med mladinske problemske romane, pač pa z lahkotnim, neobremenjenim najstniškim besedilom, ki se gladko bere in je podloženo tako s situacijskim kot tudi besednim humorjem. Res je, da tudi s problemi, a ti niso zaostreni, radikalni, usodni, so problemi, ki pač tarejo marsikaterega najstnika. Elvis Škorc, genialni štor namreč predstavlja izsek iz nekoliko bolj dinamičnega obdobja najstnika Elvisa. Pred bralca torej prihaja kratkočasno, dinamično, včasih tudi rahlo napeto in zabavno branje o najstniku z bolj ali manj problematičnimi sošolci in z mislimi o nadvse problematični punci.

Dad is best at fitness, mom is in the fussy stage, and grandma is on roller skates. Elvis is a genius, ... ELVIS ŠKORC, GENIALNI ŠTOR.

Namen obiska je bil sodelovanje v vseslovenskem projektu " Rastem s knjigo", v okviru katerega je letošnja generacija sedmošolcev že štirinajsta zapored, ki je prejela knjižno nagrado.Tokrat je to knjiga mladinske pisateljice Janje Vidmar, Elvis Škorc, genialni štor. Tedenski napovednik kulturnih dogodkov. Priporočamo premiero sodobne komično-dramske predstave Elvis Škorc, genialni štor, ki je nastala po romanu Janje Vidmar v režiji Mateje Kokol, 6.

POVEZANE KNJIGE