Dnevnik cesarja Marka Avrelija

Dnevnik cesarja Marka Avrelija - Marcus Aurelius Antonius | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marcus Aurelius Antonius
DIMENZIJA
5,26 MB
IME DATOTEKE
Dnevnik cesarja Marka Avrelija.pdf
ISBN
2611772355429

OPIS

Dnevnik cesarja Marka Avrelija je delo, ki zajema vse bogastvo grške nravstvene filozofije od Heraklita do Demokrita pa do zadnjih izrastkov velikih in malih sokratskih šol, predvsem pa nadaljuje tradicijo velike stoiške filozofije Zenona, Kleantesa in Hrisiposa. V Rimu in posebej v miselnem svetu Marka Avrelija se je grška stoa v svojevrstni sintezi sčasoma prepojila s starorimskim idealom možatosti in kreposti (virtus) in kot taka postala nekakšna rimska centralna »ideologija«. Avrelijeva osebna nota je bila v njej tako močna, da je njegovo delo hkrati postalo neločljiv del evropske moralne filozofije.

strani: 179. Prevod: Prevod Antona Sovreta Priredil, Uvod In Opombe Napisal Kajetan Gantar Žanr: dnevnik, filozofska razprava Narodnost: antična književnost »Bodi kakor pečina, ob kateri se večno razbijajo valovi: sama stoji trdno, okoli nje pa se polega kipenje voda« Mark Avrelij. Osebno mnenje Včasih pretirano stoično Ne razmišlja kot vsakdanji delovni človek Poglavje o ''dobrem človeku'' Povzetek Ta eis Heauton Nesebičen, skromen, preprost človek Unikaten slog Popolnoma stoično dojemanje sveta Glavne teme Življenje Smrt Um oz.

Izjava o varstvu osebnih podatkov ... Ponatis Dnevnik cesarja Marka Avrelija je delo, ki zajema vse bogastvo grške nravstvene filozofije od Heraklita do Demokrita pa do zadnjih izrastkov velikih in malih sokratskih šol, predvsem pa nadaljuje tradicijo velike stoiške filozofije Zenona, Kleantesa in Hrisiposa. V Rimu in posebej v miselnem svetu Marka Avrelija se je grška stoa v svojevrstni sintezi sčasoma Več informacij Kira knjiga: Dnevnik cesarja Marka Avrelij.

POVEZANE KNJIGE