Biti kristjan

Biti kristjan - Juan Luis Lorda | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Juan Luis Lorda
DIMENZIJA
11,58 MB
IME DATOTEKE
Biti kristjan.pdf
ISBN
4705211532405

OPIS

Kako živeti krščanstvo med družino, delom ali študijem.Knjiga prinaša razmislek o tem, kako uresničevati držo kristjana v vsakodnevnem življenju, ne glede na življenjske razmere, delovno mesto, življenjski stan ali mesto posameznika v družbi. Bralcu na sodoben način in z jasnimi smernicami osvetljuje pot pristnega krščanskega življenja.Naslov knjige Biti kristjan že vnaprej sporoča njen namen: izo blikovati shemo poti, po katerih je mogoče popotovati v smeri pristnega krščanskega življenja. Zato gre za prizadevanje, ki je povezano z naporom, bojem, napetostjo, voljo, pa tudi s hrepene njem, ki mora biti prisotno v človeku, ki je zaslutil presežni smisel človeškega življenja in si želi resno odgovoriti na njegove zahteve.S tega zornega kota je postavitev problema klasična in enostavna. Ni pričakovati velikih odkritij na že tisočkrat obdelanem polju, mogoče pa se je na nauk osredotočiti z drugačnimi potezami, izrečenimi prav po meri časa in načinov bivanja v tem današnjem svetu, z drugačnimi oblikami soočanja z vprašanji, ki kipijo v razumu in duši. To je tisto, česar se je lotil in kar je dosegel Juan Luis Lorda.O avtorjuJuan Luis Lorda (Pamplona, 1955) je duhovnik, posvečen leta 1983, industrijski inženir (1977) in doktor teoloških znanosti (1982). Od leta 1983 predava dogmatično teologijo in krščansko antropologijo na Univerzi v Navarri.Poleg tega dela, prevedenega v različne jezike, med njegovimi knjigami izstopajo: Antropologija. Od drugega vatikanskega koncila do Janeza Pavla II.; Znamenje križa; Morala, umetnost življenja, prav tako prevedeno v več jezikov; Krščansko pojmovanje človeka; Humanizem 1. Nevidne dobrine; in Humanizem 2. Naloge duha.

... Postati kristjan je enostavno in ne zahteva posebnih obredov.

Bonitetna poročila, analiza konkurence, podatki o podjetjih, finančna poročila. Kaj pomeni biti kristjan? »V MOJI deželi je kristjan tisti, ki gre enkrat na teden v cerkev,« pravi Kingsley iz neke afriške države. Raad z Bližnjega vzhoda pojasni: »V našem okolju kristjani veljajo za skupino, ki se ravna po zahodnjaških običajih in tradiciji, kar se tiče oblačenja, praznikov in odnosa do žensk.« Contrary to what you may here from many TV Evangelist, being a disciple of Jesus is very difficult and only a few people are willing to enter through the narrow gate.

POVEZANE KNJIGE