Zgodbe iz Urugvaja

Zgodbe iz Urugvaja Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
9,52 MB
IME DATOTEKE
Zgodbe iz Urugvaja.pdf
ISBN
5331426952850

OPIS

Zgodbe, ki jih lahko preberete v tej antologiji, predstavljajo delo nemajhnega števila urugvajskih pisateljev od začetka 20. do prvih let 21. stoletja. Iz njih se, tako kot iz drugih knjig v zdaj že obsežni zbirki Izmenjave/Exchanges, oglašajo mnogoteri glasovi želja in bojazni, naveličanosti in fantazije, strasti, laži, ljubosumja ter drugih človeških občutkov, iz katerih se tke literarno bogastvo svetovne književnosti. Urugvajska “tradicija pisanja zgodb” slovenskemu bralcu prinaša znana in manj znana literarna imena, kar nekaj pa je takih, ki so v slovenskem prevodu predstavljena prvič.

Dober vpogled v bogato kulturo Urugvaja. Namen knjižne zbirke Izmenjave je slovenskim bralcem ponuditi izbrane zgodbe iz zakladnice svetovne literature. Sanje zaupamo v moč navdiha ustvarjalnosti, lepote in domišljije: knjige povezujejo 7500 jezikov in najmanj toliko kultur človeštva, in so upanje in obet za prihodnost človeštva in življenja na Zemlji.

Besedilo se sme prosto uporabljati v skladu z dovoljenjem Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3.0; uveljavljajo se lahko dodatni pogoji.Za podrobnosti glej Pogoje uporabe. Wikipedia® je tržna znamka neprofitne organizacije Wikimedia Foundation Inc.; Pravilnik o zasebnosti Zgodbe iz Portugalsk e [antologija sodobne portugalske kratke proze] Izbor, spremna beseda in prevod: Barbara Juršič Zalozba: KUD Sodobnost International, 2009 Knjižna zbirka Izmenjave / Exchanges ISBN: 978-961-6564-29-8 166 stran KUD Sodobnost International je izdala antologijo sodobne urugvajske kratke proze Zgodbe iz Urugvaja, Založba Modrijan pa roman Moja sijajna kariera pisateljice Miles Franklin.

POVEZANE KNJIGE