Uho sveta

Uho sveta - Peter Svetina | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Peter Svetina
DIMENZIJA
11,55 MB
IME DATOTEKE
Uho sveta.pdf
ISBN
1679527377032

OPIS

Včasih sneži sladoled, pravljice pobegnejo, ušesa sveta pa izginejo in ljudje ostanemo sami z besedami. Te besede se občasno zmedijo in pridejo nazaj kot prijetne pesmi, zgledne zgodbe, medene melodije. V primeru zbirke Uho sveta pa kot prasketajoče pravljice, ki v nas krešejo iskre domišljije.Uho sveta je zbirka petih pravljic, v katerih zlahka prepoznamo pravljičarsko/zgodbarsko poetiko Petra Svetine. So izjemno simpatično in spretno (ničesar preveč, ničesar odveč) zapisane oziroma ubesedene, polne humorja in čarobne nenavadnosti – prava kratkoprozna poslastica. Za likovno spremljavo in vizualno nadgradnjo peterice, vsake s samosvojim značajem, je poskrbel Damijan Stepančič, ki je ponovno navdušil z izbrušenostjo svojega sloga.

Povabili smo Natašo Škorjanc iz Koroškega pokrajinskega muzeja, da nam predstavi drobce oziroma biserčke celotnega sprehoda. Svetina, Peter: Uho sveta Tisoč ogledal : izbor najlepših pravljic Tomšič, Marjan: Katka in Bunkec Uspenskij, Eduard: Stric Fjodor, pes in maček Walliams, David: Mihec milijarder Zupan, Dim: Jaz, Franci grdi Zupan, Dim: zbirka Hektor (največ ena knjiga) Zvezdna ladja (2 pravljici iz poglavja Pravljice o živalih) Pesniške zbirke: In berimo njegove fantastične knjige: Kako zorijo ježevci, Kako je gospod Feliks tekmoval s kolesom, Uho sveta, Sosed pod stropom, Molitvice s stopnic in mnoge druge. Poslanico so naši učenci res krasno ilustrirali.

Sluhovod zunanjega ušesa je ločen od z zrakom napolnjene bobnične votline v srednjem ušesu z bobničem.Srednje uho vsebuje tri majhne koščice, ki sodelujejo pri prenosu zvoka, preko ušesne troblje oziroma Evstahijeve cevi pa je povezano tudi z grlom na nivoju nazofarinksa. Uho sveta. Naloži sliko.

POVEZANE KNJIGE