Sočutje

Sočutje - Osho | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Osho
DIMENZIJA
12,2 MB
IME DATOTEKE
Sočutje.pdf
ISBN
2902770403940

OPIS

Sočutje ni nekaj, kar se da naučiti. Ko pozabite na vse formalnosti, bonton in lepe manire, sočutje vznikne v vas. Sočutje je divje, neukročeno; ne spominja na bonton, na formalnost; v primerjavi z njim so vse to mrtve stvari. Sočutje je zelo živo, je plamen ljubezni.Sočutja ni mogoče vaditi. Ni veščina. Ne morete ga upravljati. Je nekaj, kar vas presega. Če meditirate, se nekega dne nenadoma zaveste novega pojava, ki je popolnoma nenavaden – iz vaše biti se začne pretakati sočutje do vsega obstoja. Je neusmerjeno, nenaslovljeno in dosega skrajne kotičke obstoja.OSHO vam v knjigi razkriva sočutje kot najplemenitejšo obliko ljubezni. Takšno sočutje je zdravilno. Prepustite se mu. Sočutje vznikne samo, ko dojamete, da so vsi povezani z vami. Sočutje vznikne samo, ko vidite, da ste del vsega in vse je del vas. Nihče ni ločen od drugih. Ko opustite iluzijo o ločenosti, vznikne sočutje.

Bodite vsi složni, sočutni, ljubite brate, bodite usmiljeni in ponižni. Ne vračajte hudega za hudo in ne sramotite tistega, ki vas sramoti.

Narediti nasprotno od tega, kar je blizu našemu egu, ki gleda, kako drugačen si od nekoga ali nečesa. Če nam je težko razviti sočutje do neke osebe, ji namenite čas, bodite prisotni z njo, spoznavajte jo, da jo boste razumeli. Naše lastno srce, naš lastni um je tempelj, doktrina je sočutje, ljubezen in spoštovanje pravic ter dostojanstva ljudi ne glede na to, kdo ali kaj so.

POVEZANE KNJIGE