Ponikalnice

Ponikalnice - Miroslav Košuta | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miroslav Košuta
DIMENZIJA
5,7 MB
IME DATOTEKE
Ponikalnice.pdf
ISBN
7717139307556

OPIS

Tika taka, tika taka,strumno z urami koraka,če pa ura obstoji,on kar sam naprej hiti.Hiti tudi med prebiranjem sveže in razgibane zbirke ugank Miroslava Košute, ki jo je spretno ilustrirala Suzi Bricelj. Švigajoči verzi brez predaha nizajo vedno nove podobe in burijo domišljijo bralcev. Dragocena skrinjica s platnicami bo marsikomu delala družbo, ga razveseljevala z lepoto in z njim delila znanje, ki bo polnilo brezskrbne ure samote.O deluZbirka ugank Prešernovega nagrajenca Miroslava Košute posega na različna področja oziroma se loti različnih tem – kraških pojavov, morskega sveta, vozil, živali, orodja, oblačil, bolj abstraktnih pojmov itd. Njihova odlika je vsekakor to, da pogosto funkcionirajo kot polnokrvna, drobna, tehnično izpiljena rimana poezija. Pojme, ki jih mora bralec uganiti, avtor opisuje sveže in inventivno ter nanje pogleda z zanimivih zornih kotov. Že omenjeni raznovrstnost in vsebinska razgibanost pa poskrbita za to, da bo v knjigi lahko vsak našel kaj zase. Rešitve pomagajo (po)iskati tudi ilustracije Suzi Bricelj, ki različne pojme oziroma odgovore na različne uganke vsakič znova povezujejo v zanimivo celovito podobo.

Brvace 1a 1290 Grosuplje Miroslav Košuta: Ponikalnice ( Založba Miš,2017) Cela gora živ blodnjak, ob križišču pa križišče: vsi hite vsevprek in vsak prav natanko ve, kaj išče. Kadar pripelje razkošno kočijo, ob čaru pahljače vsi ostrmijo.

Iz Wikipedije, proste enciklopedije. Kraški pojavi - ponikalnice in presihajoča jezera. Podzemeljsko odtekanje vode je ena izmed glavnih značilnosti kraškega površja.

POVEZANE KNJIGE