Pohlep

Pohlep - Miha Mazzini | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Miha Mazzini
DIMENZIJA
4,5 MB
IME DATOTEKE
Pohlep.pdf
ISBN
6327860522538

OPIS

Pohlep je nova zbirka kratkih zgodb mojstra Mihe Mazzinija, ki se prav v tej zvrsti lahko pohvali s številnimi mednarodnimi objavami in nagradami, med drugim s prestižno ameriško nagrado Pushcart. Sicer ga poznamo tudi kot romanopisca (nagrada kresnik za roman Otroštvo, 2016), mladinskega avtorja, scenarista, režiserja in najbolj priljubljenega slovenskega kolumnista.Uspešna poslovna ženska se zaplete z mlajšim moškim, nadarjenim glasbenikom, a nekaj jo ves čas moti – kaj je njegov motiv? Kaj le hoče od nje? Dobro ve: svet vrti okoli osi zgolj pohlep, nobeno kosilo, pa čeprav le krožnik lečine juhice, ni zastonj. A pohlep ni eden, pohlepov je več; človeški motivi so raznoliki, kaj upravlja z nami pogosto ostaja za slehernika skrivnost. V visoko tehniziranem svetu, kjer ljudi počasi nadomeščajo stroji, že dolgo v marsičem pametnejši od nas, je prava samozavest redka, načini borbe za svoje mesto v družbi pa zagrizeni. Vsakdan je le navidezno strukturiran in urejen, že majhen spodrsljaj lahko odpre brezno kaosa.

Odpri galerijo. V skupnosti je pohlep opredeljen za greh in slabost značaja, ki bo na koncu kaznovan.

V resnici nas pohlep opozarja, da hrepenimo po globokem stiku s samim seboj, z notranjim izvirom ljubezni, ki Pohlep. Vedno bolj sem jezen na novinarje in njihovo pisanje, kmalu v Sloveniji ne bomo imeli resnega časopisa, vse počasi postaja »rumeni tisk«!? Pričakujem, da če novinar piše o določeni temi, razpolaga z informacijami, da te, predno jih zapiše, tudi preveri. Pohlep je nova zbirka kratkih zgodb mojstra Mihe Mazzinija, ki se prav v tej zvrsti lahko pohvali s številnimi mednarodnimi objavami in nagradami, med drugim s prestižno ameriško nagrado Pushcart.

POVEZANE KNJIGE