Podoba Judov v evropski literaturi, gledališču, glasbi in filmu

Podoba Judov v evropski literaturi, gledališču, glasbi in filmu - Irena Avsenik Nabergoj | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Irena Avsenik Nabergoj
DIMENZIJA
4,90 MB
IME DATOTEKE
Podoba Judov v evropski literaturi, gledališču, glasbi in filmu.pdf
ISBN
7009619058816

OPIS

Knjiga sega na področje najpomembnejših raziskav na področju literature, kulture in religije. Judovska kultura je ne le kultura z najdaljšo nepretrgano tradicijo, temveč še vedno ena najvplivnejših , kar se kaže tudi z navzočnostjo njenih tem in podob v tako rekoč vseh umetnostnih zvrsteh. Avtorica svoje izsledke dosledno primerja z interpretacijami kolegov iz Izraela, Evrope in ZDA. Pri tem ne gre za običajno povzemanje relevantnih študij na tem področju, temveč tudi za tenkočutno, mestoma tudi kritično dopolnjevanje. Delo je zanimivo za slovensko akademsko javnost, širšo publiko, brez dvoma pa tudi za ambicioznejše študente različnih družboslovnih in humanističnih smeri.

; 25 cm. - (Razprave in eseji / Slovenska matica ; 72) 500 izv.

Avtorica svoje izsledke dosledno primerja z interpretacijami kolegov ... Slovenska matica Izdelki Vse knjige Razprave in eseji Podoba Judov v evropski literaturi, gledališču, glasbi in filmu. Podoba Judov v evropski literaturi, gledališču, glasbi in filmu.

POVEZANE KNJIGE