Marija Bergamo

Marija Bergamo Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
DIMENZIJA
6,23 MB
IME DATOTEKE
Marija Bergamo.pdf
ISBN
8522833056728

OPIS

Ob osemdesetletnici emeritirane profesorice muzikologije na ljubljanski Univerzi Marije Bergamo lahko rečemo, da je z današnjega gledišča delovala enako intenzivno na znanstvenem, strokovnem in pedagoškem področju. S svojo muzikološko miselnostjo in človeškim čutom je nagovorila vrsto kolegov ter množico študentov. Zbornik prinaša izbor člankov, ki so bili objavljeni na različnih mestih in v različnih jezikih. Zajema obdobje zadnjih štirih desetletij. Predstavlja tako pisano množico muzikoloških vsebin, kot je bila pisana tudi življenjska pot jubilantke. Predstavlja nekakšno »avtotoponimijo « muzikološke dejavnosti Marije Bergamo.

julij 1937, Celje.. Zaslužna profesorica Marija Bergamo je bila profesorica na Oddelku za muzikologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.Ukvarjala se je s področjem glasbene estetike in sociologije glasbe. Bergamo, Marija (1937-).

Facebook omogoča ljudem, da delijo, ter ustvarja bolj odprt in povezan svet. Nagrado Slovenskega muzikološkega društva, poimenovano po Josipu Mantuaniju, letos prejme zaslužna profesorica Marija Bergamo. S svojim znanstvenim, strokovnim in pedagoškim delovanjem je odločilno zaznamovala delo in razvoj sodobne muzikološke stroke na Slovenskem.

POVEZANE KNJIGE