Logika živega

Logika živega - François Jacob | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
François Jacob
DIMENZIJA
6,15 MB
IME DATOTEKE
Logika živega.pdf
ISBN
3453373428513

OPIS

Jacobova zgodovina biologije sledi razvoju znanosti o življenju od renesančnih legend do molekularne revolucije. Ponuja tako stvarne podatke o materialnih odkritjih kakor pretanjeno analizo razvoja pojmov, s katerimi operira biologija skozi stoletja. Jacobova posebnost je prav čut znanstvenika za težo pojmov, za konceptualne strukture, na katerih temelji vsa raziskovalna in miselna dejavnost znanosti. Zaradi Jacobove hkratne humanistične erudicije in udomačenosti v biološki praksi Logika živega ponuja veliko izhodišč za razmislek tako o biologiji kot znanosti kakor o njenem vplivu na človekovo samorazumevanje.François Jacob (1920– 2013) je bil vodja oddelka za celično genetiko na Pasteurjevem inštitutu in profesor celične genetike na Collège de France. Raziskoval je predvsem genetske mehanizme bakterij in bakteriofagov, prenos genetskih informacij in regulacijo izražanja genov. Z Andréjem Lwoffom in Jacquesom Monodom je leta 1965 prejel Nobelovo nagrado za fiziologijo. Njegova poljudna dela so Logika živega (1970), Le jeu des possibles (1981), La statue intérieure (1987)in La souris, la mouche et l\\'homme (1997).

341-360. - Kazalo ISBN 978-961-260-110-2 a) Genetika - Zgodovina 575(091) COBISS.SI-ID 292519168.

Ob vsem tem je zagotovo potrebno izpostaviti vsaj se Georga Cantorja in njegov clanek iz leta 1874, v katerem je postavil temelje moderne teorije mno zic, ki danes za ve cino matematikov predstavljajo osnovne gradnike vsake matemati cne teorije. Potem pa je lansko jeseni izšla še njegova knjiga 12 pravil za življenje in hitro postala globalna uspešnica, ki je dvignila marsikatero obrv, saj je Peterson javnost razburil s stališči, da je prevlada nekaterih nad drugimi naravna logika živega sveta, da moški predstavljajo red, ženske pa kaos, da mora biti vzgoja otrok sestavljena ... 2 VERSTVO. BOGOSLOVJE.

POVEZANE KNJIGE