Koroške vojne zgodbe

Koroške vojne zgodbe - Marjan Linasi | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Marjan Linasi
DIMENZIJA
5,30 MB
IME DATOTEKE
Koroške vojne zgodbe.pdf
ISBN
6596786421567

OPIS

Zgodovinar dr. Marjan Linasi že več kot trideset let raziskuje protinacistični odpor na južnem Koroškem. Ob delu v slovenskih in avstrijskih arhivih je našel kopico dokumentov, ki osvetljujejo dogodke in usode ljudi, ki so se uprli nacionalsocialističnemu režimu. Našel pa je tudi dokumente in pričevanja o nenavadnih, krutih dogodkih v letih 1938-1945 na Koroškem tostran in onstran bivše senžermenske meje in o vlogi posameznikov v njih tako na partizanski kakor tudi na protipartizanski strani. Zgodbe, od katerih se nekatere berejo kot kriminalke, odstirajo marsikje drugačen pogled na dogajanja v času zločinskega nacističnega režima in dokazujejo, da dogajanje ni bilo črno-belo, ampak je imelo zelo različne barvne odtenke.

Publication | Library Call Number: D802.A92 C374 2017 Format Book. Author/Creator Linasi, Marjan, author.

Logarska dolina Koroška, gorata pokrajina mogočnih gozdov, navdušuje z zakladi UNESCO Geoparka Karavanke - s Podzemljem Pece, po katerem je mogoče tudi s kolesom in s kajakom, s širnimi planjami zelenega Pohorja in lenobno zasanjano reko Dravo. Tri zgodbe se nanašajo na dogodke, sedem pa na osebe. Nekaj zgodb je bilo - v precej skrajšani obliki - že objavljenih zlasti v Koledarju Mohorjeve družbe v Celovcu pa tudi drugje (Zgodovinski časopis, Zwischenwelt idr.). Koroške vojne zgodbe.

POVEZANE KNJIGE