Kaj je vedela Maisie

Kaj je vedela Maisie - Henry James | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Henry James
DIMENZIJA
4,67 MB
IME DATOTEKE
Kaj je vedela Maisie.pdf
ISBN
4795580631698

OPIS

Maisie Farange se po ločitvi staršev znajde med dvema ognjema. Sebična mati Ida in ošabni oče Beale si jo srdito podajata kot »majhno operjeno žogico za badminton«. Medtem ko se čas zlagoma polašča nedolžnosti, Henry James mojstrsko prikazuje, kako se Maisiejina zavest razvija iz preproste otroške začudenosti nad svetom do odrasle ozaveščenosti o njegovi pokvarjenosti. Ko se na koncu romana Maisie znajde pred težko odločitvijo, končno aktivno poseže v svojo usodo.O deluRoman Kaj je vedela Maisie ameriškega pisatelja Henryja Jamesa, enega od najpomembnejših literarnih figur poznega realizma, je kritika dekadentnih višjih slojev angleške družbe, ki si čas krajšajo s prešuštvovanjem, ljubosumjem in posesivnostjo. Po besedah Paula Therouxa uteleša vse, kar odlikuje Jamesovo leposlovje – krasne komične vložke in globoke melanholične uvide – , in upravičeno spada med pisateljeve večje mojstrovine.

Owen Marshall . Črna skala Belo mesto. Kaj je vedela maisie What Maisie Knew Maisie je v postopku ločitve razpeta med starša v grenkem boju za njeno skrbništvo.

Kaj je vedela Maisie. WHAT MAISIE KNEW 2012 | drama | 12+ | 7.5 /10.

POVEZANE KNJIGE