Iz Slovenije, z upanjem = From Slovenia with hope

Iz Slovenije, z upanjem = From Slovenia with hope - Maria L. Videc | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Maria L. Videc
DIMENZIJA
5,47 MB
IME DATOTEKE
Iz Slovenije, z upanjem = From Slovenia with hope.pdf
ISBN
7897708493283

OPIS

Na Nizozemskem rojena avtorica se je od malega zanimala za svoje slovenske korenine in raziskovala, kako so se njeni predniki v prvih desetletjih 20. stoletja prek nemškega Po rurja naselili v holandsko pokrajino Limburg. Pri pisanju te slovenske izseljenske povesti se je navdihovala ob njihovih zgodbah, ki jih je za knjižno objavo ustrezno priredila.Knjiga je slavospev upanju, vztrajanju in – v času preizkušenj – zaupanju v Boga, ki so mlade Slovence vodili pri njihovi življenjsko pomembni odločitvi, da zapustijo domovino. Ob raziskovanju njihovih zgodb je avtorica ugotovila, kako pomembno vlogo so imeli pri tem katoliški duhovniki, ki so izseljencem v novem okolju nudili ključno oporo.

Interested since her youth in her Slovenian roots, she ... Cobiss ID: 291281920: Avtor: Maria L. Videc: Cobiss naslov: Iz Slovenije, z upanjem = From Slovenia, with hope : izseljenska povest / Maria L.

To bi bilo čustveno preobremenjujoče; zarezalo bi se mu v samo dušo. Morda bo nekaj od tega povedal kdaj kasneje, nekaterim od njih, toda ne zdaj, ne še, morda nikoli.

POVEZANE KNJIGE