Zamrznjene besede

Zamrznjene besede - Andrej Capuder | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Andrej Capuder
DIMENZIJA
8,11 MB
IME DATOTEKE
Zamrznjene besede.pdf
ISBN
3265800284435

OPIS

NOTA VERBUM, SIGNA MISTERIUM – Zapiši besedo, zapečati skrivnost! To pravilo, ki prihaja iz visokega srednjega veka, je namenjeno vsem tistim, ki bi z lučjo uma radi »odpečatili« sporočila velikih glasov preteklosti ali da bi jih, kot pravi renesančni mojster François Rabelais, sklatili z neba kot »zamrznjene besede«.Tej želji, tej radovednosti, tej bitni lakoti streže veda, ki se imenuje hermenevtika, v njej pa se lahko prepozna tisti, ki je nenehno na poti: od Danteja in Tomaža Akvinskega preko Rabelaisa in Descartesa tja do Kierkegaarda, Bergsona, Teilharda – in Prešerna. Takšna je »lekcija« pisatelja – kakršno je prejel, tako jo sporoča dalje. Ne samo kot razlago, temveč kot nauk, ki te še bolj zlakoti, ko te nasiti, podobno kot rasteš v modrosti, kadar jo izvršuješ.S teboj pa naj bi rasla tudi doba, ki ni samo zanikanje poprejšnje, temveč vznik v »tretjo«, ki je hkrati nova in stara, navzoča v razodetju, dejavna kot simbol.

ZMRZNJENO meso Hvala za razlago in odgovor Ključne besede, povezane s tem podjetjem. Zamrznjene in globoko zmrznjene jedi; Dodatne informacije.

april 2020 ob 08:42 Velika večina zamrznjene zelenjave je bila predhodno že blanširana, kar pomeni, da ni surova. Zato jo v jedi dodajamo kasneje, kot bi sicer dodali svežo zelenjavo.

POVEZANE KNJIGE