Raziskovanje sončnega sistema

Raziskovanje sončnega sistema - Ivan Ketiš | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Ketiš
DIMENZIJA
11,65 MB
IME DATOTEKE
Raziskovanje sončnega sistema.pdf
ISBN
6417794454399

OPIS

Avtor želi s svojo prvo knjigo s področja vesoljskih poletov zapolnit praznino, ki jo ugotavlja v slovenski literaturi.Od nekdaj je ljudi privlačevalo vesolje, tako da so ga že zdavnaj pričeli opazovati, opisovati in ugotavljati njegove zakonitosti.O našem osončju in raziskovanju tega piše na strokovno korekten, pa kljub temu vsakemu razumljiv način avtor knjige Ivan Ketiš.V knjigi Raziskovanje sončnega sistema avtor Ivan Ketiš obravnava polete avtomatskih vesoljskih plovil proti planetom, asteroidom in kometom, poleg tega pa se poleg predstavitev osončja dotakne še drugih aktualnih tem povezanih z osončjen - o življenju v vesolju, obisku tujih civilizacij na zemlji, možnostih poletov na Mars, kot tudi kakšen je položaj Slovenije pri raziskavah vesolja.Knjigi daje posebno težo aktualnost zapisov, saj v njej obravnavam se polete do marca 2017 in misije, ki so načrtovane v naslednjih letih.

Ko pa je bilo vprašanje Plutonovega planetarnega stanja v tem letu postavljeno, je bil uveden nov izraz, pritlikav planet , takoj pa so ga nekateri astronomi začeli ... Sončni sistem. Sonèni sistem je sestavljen iz velikega števila nebesnih teles, katera krožijo okoli okoli središènega telesa-Sonca.

Gostoljuben? Na Saturnu ni življenja kot ga poznamo, vendar pa imajo nekatere njegovi naravni sateliti ugodnejše pogoje, ki bi morda lahko podpirali neko od oblik življenja. 9.

POVEZANE KNJIGE