Predavanja o Rousseauju

Predavanja o Rousseauju - Louis Althusser | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Louis Althusser
DIMENZIJA
9,28 MB
IME DATOTEKE
Predavanja o Rousseauju.pdf
ISBN
7135462329901

OPIS

Louis Althusser se je rodil v alžirskem Birmandreisu 16. oktobra leta 1918. Po opravljeni diplomi pod pokroviteljstvom Gastona Bachelarda na École Normale Supérieure je tam začel predavati in organizirati seminarje. Eden izmed njih, Brati Kapital, ki je izšel tudi v knjižni obliki, mu je v sočasnem izidu z njegovo knjigo Za Marxa leta 1965 hitro prinesel teoretsko slavo. Po hitrem »zatonu« althusserjanstva je že v začetku 70ih let prišlo do povratka z Elementi samo kritike in Odgovorom Johnu Lewisu. Po vseh incidentih in njegovi smrti 22. oktobra 1990, ki so ob stran postavili njegovo teorijo, se prek novih posthumnih izdaj vrača v teoretsko ospredje s t. i. aleatoričnim materializmom, kamor se umeščajo tudi Predavanja o Rousseauju.

Predavanja Podobne vsebine: osnovna šola, vzgoja in izobraževanje avtorjevih splošno znanih idej o otrokovi dobri naravi, pomenu negativne vzgoje (kot zaščite otroka pred nevarnostmi v družbenem okolju ali celo kot zapravljanja časa) ter ocene o Rousseauju kot začetniku težav, ki jih danes pripisujemo progresivni pedagogiki in permisivni vzgoji. Predavanja o Rousseauju Louis Althusser 19,90 € Dodaj v košarico Rimska antika Sven Rausch 19,90 € Dodaj v košarico Dvorec Betnava 39,00 € Dodaj v košarico Agata Tomažič: Tik pod nebom Aleš Jelenko: Prvinska govorica Alice Munro: Pogled z grajske pečine Louis Althusser: Predavanja o Rousseauju Recenzije so napisali Gabriela Babnik, Stanislava Chrobáková Repar, Katarina Mahnič in Marija Švajncer. Predavanja o Rousseauju: IMPRESUM: Maribor : ǂŠtudentska založba ǂLitera, 2017: TISKARNA [Ljubljana] (Demat) FIZIČNI OPIS. - 133 str.

Outsider art ter tradiciji ekspresionističnega slikarstva v evropski umetnosti. Poletna predavanja je za vas pripravil Marko Košan, kustos KGLU.

POVEZANE KNJIGE