Otoki zakladov

Otoki zakladov - Nicholas Shaxson | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nicholas Shaxson
DIMENZIJA
5,48 MB
IME DATOTEKE
Otoki zakladov.pdf
ISBN
2630829962400

OPIS

Francoski stari red, ancien régime v 18. stoletju, je padel, ker mu najbogatejše evropske države, ki so svoje plemstvo oprostile plačevanja davkov, niso več mogle odplačevati dolgov. Francija je v nekem smislu bankrotirala. Podobnost z dolžniško krizo, ki je na bogati evropski celini izbruhnila kmalu po nastopu 21. stoletja, ni naključna, le da se današnji aristokraciji ni treba več ukvarjati z davčno zakonodajo, da bi se izognila finančni odgovornosti do svoje države in sodržavljanov – samo umakne se v davčne oaze. Na primeru Grčije smo videli, da bankrot države še zdaleč ni več nekaj, kar bi bilo rezervirano samo za revne države tretjega sveta; zgodi se lahko najbogatejšim. In kadarkoli se zgodi, najdemo v samem jedru finančnega kaosa prstne odtise davčnih oaz.Po suženjstvu so davčne oaze najbolj umazano poglavje svetovnega gospodarstva, pravi Nicholas Shaxson. To še zdaleč niso zgolj nekoliko čudaške otoške državice sredi Pacifika, ki bi peščici razvajenih bogatašev ponujale zavetje pred domačimi dacarji; davčne oaze so vzporedni sistem, katerega živčno središče je znotraj nekaterih najbogatejših držav in je postal dejanski nosilec gospodarske in politične moči v svetu, odtujene tako od državljanov kot od formalnih, demokratično izvoljenih nosilcev politične moči. Je sistem, ki bogatim in privilegiranim omogoča, da postajajo še bogatejši in še bolj privilegirani. Davče oaze so glavno prizorišče spopada bogatih proti revnim, korporacij proti vam osebno, finančnih ustanov proti demokratičnim državam – in če ne sodite med zelo bogate, v vsakem od teh spopadov neizbežno izgubljate.

Preden se registrirate, se prepričajte, da ste seznanjeni s pravili. Otok zakladov. Termometer prikaže, kako vroč je članek.

NA ZALOGI 91 kos. Akcijska cena 10,00 ... Že nekaj let!!!!! Ne pretiravaj no.

POVEZANE KNJIGE