Najbolj normalen človek na svetu

Najbolj normalen človek na svetu - Ivan Tokin | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Ivan Tokin
DIMENZIJA
9,10 MB
IME DATOTEKE
Najbolj normalen človek na svetu.pdf
ISBN
1765531203512

OPIS

Deseto izdajo romana Najbolj normalen človek na svetu Ivana Tokina sem prebral šele po tem, ko sem po njem neuspešno spraševal v Mestni knjižnici Beograd – izposojenih je bilo namreč vseh 15 razpoložljivih izvodov. Nedvomno lahko ob njem spregovorimo o fenomenu popularnosti, neki v Srbiji delujoči profesor je, morda brez ironije, govoril celo o vrlini popularnosti, in to v kulturnem miljeju, ki ni nenaklonjen lahkotnejšim žanrom, prav nasprotno: velike pozornosti so deležne tako knjige, namenjene samopomoči, kot izpovedi domačih in tujih celebrityjev in nacionalne inačice epske fantastike, konspirološke publicistike in revizionističnega zgodovinopisja. Vendar Tokinov roman sodi v tisto redko vrsto leposlovja, ki mu po zgledu proznega postopka Srđana Valjarevića uspeva hkrati zadovoljiti okus širšega občinstva in literarne stroke. V tej na videz univerzalni dobitni kombinaciji kot konstanta nastopa učinek preprostosti, ki poraja občutek bližine med besedilom in bralcem. Seveda govorim o povezavi med pripovednim postopkom in preprostostjo, ki je ni tako zelo preprosto doseči.

Tokin, Ivan. Vrsta gradiva - roman ; leposlovje za odrasle Založništvo in izdelava - Maribor : Litera, 2016 Jezik - slovenski ISBN ... Najbolj normalen človek na svetu.

Umrl je Manuel Uribe, Mehičan, ki je nekoč veljal za najdebelejšega človeka na svetu in se je leta 2006 s svojimi 560 kilogrami zapisal celo v Guinessovo knjigo rekordov.. Kljub prekomerni teži je Uribe verjel, da bo nekega izgubil odvečne kilograme, zato je kmalu po ... Najbolj normalen človek na svetu - Ivan Tokin Zbrano, zapisano, prebrano.

POVEZANE KNJIGE