Intuicija

Intuicija - Osho | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Osho
DIMENZIJA
9,84 MB
IME DATOTEKE
Intuicija.pdf
ISBN
4115506464723

OPIS

Intuicije se ne da pojasniti znanstveno, saj je neznanstvena in nerazumna. Je nekaj, kar presega um. Je nekaj, kar ne izvira iz uma. Je nekaj, kar izvira iz točke, ki se je um sploh ne zaveda. Lahko jo občuti, ne zna pa je pojasniti.Intuicija omogoči, da človek postane moder – temu lahko rečete razsvetljenje, prebujenje; gre zgolj za različni poimenovanji modrosti. Modrost izvira iz srca in ni stvar intelekta. Modrost izvira iz skrajnih globin vaše biti, ne iz glave.Intuicija prinaša smisel, obilje, radost, blagoslove. Razkrije vam skrivnosti obstoja, prinaša izjemno tišino, spokojnost, ki je nič ne more zmotiti in vam je nihče ne more odvzeti. Ko se razcveti, ko postane nenehno dostopen vir, lahko zaprete oči in se ji prepustite. Vedno vas bo usmerila pravilno. Je vaš notranji vodnik. Ko začne delovati, ne potrebujete nobenega zunanjega guruja, ki bi vam svetoval.Intuicija vas vodi samo k vam. Ni odvisna, nima potrebe po drugem; od tod njena lepota, svoboda in neodvisnost. Intuicija je vzvišeno stanje, ko ne potrebujemo ničesar. Tako polna sebe je, da ni prostora za kar koli drugega.Kot pravi Osho, ko bo vaša intuicija začela delovati, boste prvič zares postali človek.Intuicija je samo zrcalo. Ne ustvarja ničesar, samo odseva. Odseva, kar je.

10.01.2021 ob 14:16 10.01.2021 ob 14:16 U. J.

Včasih nočemo videti stvari, kakršne so. Zaradi strahu pred tem, da bi sebe preveč odkrili, zaradi bojazni, da bi se morali soočiti z resnico, zaradi strahu pred osamljenostjo, pred neznanjem, kako se odzvati, preprosto ne vidimo.

POVEZANE KNJIGE