Hrana, taka, kot je

Hrana, taka, kot je - Luka Novak, Valentina Smej Novak | Menschenrechtaufnahrung.org Preberite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v vašem brskalniku. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v formatu PDF, TXT, FB2 na vašem pametnem telefonu. In še veliko več menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Luka Novak, Valentina Smej Novak
DIMENZIJA
3,64 MB
IME DATOTEKE
Hrana, taka, kot je.pdf
ISBN
5830037959823

OPIS

Kuharica predstavlja prerez sodobne svetovne kuharije. Prehranski realizem se loti prvinskih živil: tu so stročnice, zelenjava, meso, ribe, kaše in sadje. Celostno, brez izključevanja. Vse tisto, kar bomo postavili na mizo, da obed postane prijeten obred: za užitek in žitek. 150 preizkušenih receptov je nadgrajenih z zgodbami in ilustracijami, ki osvetlijo zgodovino in okoliščine jedi.Zgodbe v knjigi segajo od bistroja do krškopoljca, od buče do jabolka, od jogurtovega sladoleda do ramen juhe s pečenimi rebrci, od klasične pice marinara do cvetačne, od čičerkine palačinke do šmorna z jagodno omako.Zapisani recepti so posledica dvajsetletnega raziskovanja in vsakdanje prakse. So pa tudi odraz kulinaričnih dilem in skušajo biti odgovor na vprašanje, kaj bi skuhali. Zato bi težko dali vsem jedem enoten predznak: jedi niso vse brezglutenske, niti niso brez laktoze. Niso brez sladkorja ali brez oreščkov. Niti veganske. Niso vse hitro pripravljene, še zdaleč pa niso vse komplicirane. In ne, niti niso vse samo lokalne in domače jedi. Marsikaj od tega je lahko eno in drugo.

In ko se pojavi multinacionalka, kot je Monsanto, nam bog pomagaj vsem. Naša hrana je za zdaj še okej (na komentar zgoraj, zakaj nismo še vsi mrtvi), se pa GSO širi. odpadkov (količina teh pa je bila za 2,5 odstotne točke manjša kot v 2013).

Opazili boste, da je bolj gosta, a taka mora biti. Obstajajo skupne točke tradicionalne božične hrane, a morda na razočaranje mnogih, božična večerja na predvečer samega božiča kot taka ni bila po naši tradiciji pomemben del praznovanja. Kot dodajajo, kroži več zgodb in mitov. Kdaj so to pecivo prvič pripravili, ne moremo trditi z gotovostjo.

POVEZANE KNJIGE