Gramoz

Gramoz - Florjan Lipuš | Menschenrechtaufnahrung.org Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja PDF, TXT, FB2. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja ePUB. Bitja enega dne. Grki in skrivnost obstoja MOBI. Knjiga je nastala leta 2020. Poiščite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Florjan Lipuš
DIMENZIJA
7,68 MB
IME DATOTEKE
Gramoz.pdf
ISBN
8747192314956

OPIS

"Pripoved se razkraja, ni klasična, fabulativna, ki bi se linearno odvila od začetka proti svojemu koncu. Sestavljena je iz fragmentov o usodi taboriščnic, opisov trpljenja v koncentracijskem taborišču, spominskem obisku poznejših generacij v nekdanjem taborišču in njihovem soočanju s tragično usodo prednikov ter premislekov o jeziku. Ti fragmenti se povezujejo v spomenik, v literarni tekt, ki je tu z namenom oporekanja pozabi. Nadrobni, mestoma že groteskni, opisi »proizvodnje smrti« v Lipuševem izvirnem pesniškem jeziku, so tu v funkciji spominjanja. Mojstrsko izpisano prozo v napetih političnih pogojih lahko upravičeno imenujemo svetovna književnost." iz spremne besede

Gramoznica Pačnik d.o.o. Libeliče 13 2372 Libeliče Kontakt: g.

V Jamljah je voda drla z Gorjupe Kupe na glavno ... Pesek in gramoz (218) Surovine za gradbena in javna dela (213) Konstrukcijska dela (85) Les, žagan in obeljen (77) Les, neobeljen (66) Marmor in naravni kamni (80) Fyllnadsmedel för byggnadsindustri (3) Zaključna dela (48) Javna dela - izvajalci (28) Kremenjak in kremenčev pesek (1) Cestni prevoz (16) Cement in dodatki (29) Članki z oznako gramoz. prvi mesec samo 1 eur.

POVEZANE KNJIGE