Dnevnik nezvestobe

Dnevnik nezvestobe - Emílios Solomú | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Emílios Solomú
DIMENZIJA
8,18 MB
IME DATOTEKE
Dnevnik nezvestobe.pdf
ISBN
6248073590179

OPIS

Jórgos Dukarélis, arheolog mednarodnega slovesa, se izkrca na majhnem otoku sredi Kikladov. Je prišel sem obujat spomine? Na Kufonísiu – tako se imenuje otok – je namreč pred dvajsetimi leti odkopal žensko okostje iz kikladske prazgodovine. Pomembno odkritje je globoko pretreslo njegovo poklicno in zasebno življenje: ovenčalo ga je s slavo in obenem uničilo njegov zakon. Med študenti, ki so mu pomagali pri izkopavanju, je bila tudi lepa Andigóni. Povsem ga je omrežila. Čeprav se mu je sprva zdelo, da je njuno razmerje minljivega značaja, se je kmalu izkazalo za usodno, in ko mu je Andigóni sporočila, da je z njim zanosila, se je nemudoma ločil. Njegov drugi zakon je na videz skladen, toda pod površjem brbotajo dvomi in negotovost. Dukarélisa nenehno muči slaba vest in tej se sčasoma pridruži še ljubosumje. Andigóni je vse lepša, on pa vse bolj siten in nadležen. Napete odnose še bolj skrha neznani oboževalec, ki pošilja njegovi ženi vrtnice. Lepega dne Andigóni izgine. Kaj se je zgodilo? Je po sredi umor? Med osumljenci je tudi njen mož. Dukarélis, ki je do zdaj brskal po zemlji in iskal v njej dokaze davno preteklih časov, se zdaj odloči, da bo na Kufonísiu pobrskal po svoji preteklosti.

Kot mladi arheolog je pred desetletji odkril umorjeno nosečo žensko ... Dnevnik nezvestobe. Other Views.

Preveden je v nemšcino, poljšcino, albanšcino in makedonšcino, prevaja se v hrvašcino, srbšcino, bolgaršcino in madžaršcino. Emílios Solomú je clan uredniškega odbora ugledne literarne revije Anev (Brez) in clan Združenja ciprskih pisateljev. Njegova dela so prevedena v angleški in bolgarski jezik, za Dnevnik nezvestobe je leta 2013 prejel nagrado EU za literaturo.

POVEZANE KNJIGE