Bližina daljave

Bližina daljave - Nataša Konc Lorenzutti | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Nataša Konc Lorenzutti
DIMENZIJA
8,80 MB
IME DATOTEKE
Bližina daljave.pdf
ISBN
5911218553444

OPIS

V romanu Bližina daljave odraščamo in se postaramo skupaj z Anico, ki otroštvo preživlja med drugo svetovno vojno – v času, ko je življenje trdo in medčloveški odnosi ne vedno ljubeznivi. Skozi oči otroka, ki je bil prisiljen hitro odrasti, spoznavamo prve grenke izkušnje življenja na kmetih, vojno, partizanski upor, bratomorno vojno ter povojni režim. A Anici se uspe prebiti skozi nemalo težav, se osamosvojiti in zaživeti na novo.

Vanj je vtkala resnične dogodke ljudi, ki so ji tako zaupali, da so prenehali molčati, in jih literarno obdelala. Anica, prvoosebna pripovedovalka zgodbe, je morala že kot petletna deklica zapustiti dom in oditi k stricu in teti. Bližina daljave je drugi roman za odrasle pisateljice Nataše Konc Lorenzutti.

31.05 2017 Vabljeni na predstavitev knjige Bližina daljave. Predstavili jo bosta avtorica Nataša Konc Lorenzutti in Mateja Komel Snoj , članica strokovne komisije za nagrado svetlobnica. Prvo nagrado za prozo so namenili noveli Bližina daljave, ki je prispela pod psevdonimom Tabernakelj spomina.

POVEZANE KNJIGE