Zapravljeno

Zapravljeno - Frank Furedi | Menschenrechtaufnahrung.org Z veseljem vam predstavljamo knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja, napisal Mauro Bonazzi. Prenesite knjigo Enodnevna bitja. Grki in skrivnost obstoja v PDF, TXT, FB2 ali kateri koli drugi obliki, ki je možna na menschenrechtaufnahrung.org.

INFORMACIJE

AVTOR
Frank Furedi
DIMENZIJA
6,72 MB
IME DATOTEKE
Zapravljeno.pdf
ISBN
4718538731784

OPIS

V družbi, ki sama zase pravi, da je družba znanje, ima šola posebno vlogo in pomen, kar se kaže tudi v njeni širitvi: v povprečju sedaj preživimo v njej skoraj četrtino življenja. Zato ni čudno, da je šola vedno bolj pod drobnogledom javnosti in da vero v pomen izobraževanja spremlja intenzivna kritika šole. Šolarji so preobremenjeni, preveč je faktografije ipd. Britanski sociolog in kulturni kritik Frank Furedi ne ponavlja običajnih ob-tožb, temveč je pozoren opazovalec dejanskih trendov, ki sodobno šolo od izobraževanja in na vednosti zgrajene avtonomije premikajo v svet terapije, vedenjskega nadzora in socialnega inženiringa. Obenem pa ponuja prepričljivo razlago za izgubo zaupanja v šolo: degradacija avtoritete odraslih v sodobni družbi.Frank Furedi je profesor sociologije na University of Kent v Canterburyju. Je avtor številnih knjig, med njimi Culture of Fear, Invitation to Terror, Therapy Culture in Paranoid Parenting.

Tisto poletje sem se veliko naučila - pa sploh ne v smislu študija, temveč v smislu šole življenja. Saj sem magistrsko nalogo pripravljala že kako leto prej, vendar sem se je bolj resno lotila spomladi, največ pa sem delala junija, julija […] Kralji z zapravljeno tekmo na All Star premor Video: Kopitarjeva diagonalna podaja za gol ob igralcu manj To.

Trener slednjih, Miran Srebrnič, je po tekmi izpostavil, kako nepredvidljiv je lahko nogomet. "Tekma je bila prava, pravi derbi.

POVEZANE KNJIGE